Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS přicházejí o hlavní hvězdu! Forsyy dává sbohem, kam ale zamíří?

23. 11. 2022 | 13:04 Counter-Strike 2 Přestup
Největší přestupová bomba byla právě odpálena! David „forsyy“ Bílý se rozloučil triumfem na Tipsport MČR CS:GO a po jediné sezóně překvapivě opouští tábor hříšníků.
David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Zdroj: SINNERS Esports

Během vrcholu domácí sezóny vzduchem kolovaly všemožné spekulace o budoucích přestupech. Málokdo ale chtěl uvěřit tomu, že by se hříšníci mohli po turnaji rozejít s Davidem „forsyy“ Bílým. Dva týdny po Tipsport MČR CS:GO je ale jasno. 21letý sniper po 10 měsících v libereckém táboře míří na přestupový trh.

„Nejtěžší rozhodnutí od vzniku SINNERS, přesunutí forsyyho na transfer list se jinak popsat nedá. David k nám do týmu neskutečně zapadl a vždy jsme se mohli spolehnout, že na serveru podá maximální výkon, a že i mimo něj nás vždy pobaví jeho pozitivní náladou a smyslem pro humor,“ uvedl pro Sazka Esport manažer Tomáš Pechman.

Aktuální sestava SINNERS:

 Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Slovensko Patrik „Zero“ Žúdel

 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba – zraněn do konce roku
 Česká republika David „forsyy“ Bílý – na přestupové listině

 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka – trenér

V tuto chvíli ještě není jasné, kam největší současná hvězda české scény zamíří. „Uděláme vše, co je v našich silách, abychom forsyymu našli nový domov, kde bude pokračovat v cestě za svým snem stát se jedním z nejlepších hráčů světa,“ naznačuje manažer známý pod přezdívkou efron, že podepsáno ještě nikde forsyy nemá.

Předchozí superstar číslo jedna, Adam „NEOFRAG“ Zouhar, v nedávném rozhovoru zmínila elitního odstřelovače jako svého následovníka, který by mohl jít do světa. Potenciál na to forsyy určitě má, otázkou však zůstává, jestli na něj přijde adekvátní nabídka. Do SINNERS přišel zhruba za milion, levněji ho určitě organizace neprodá. Nebo snad zatoužil mladý sniper po jiném česko-slovenském angažmá, například po návratu do ENTERPRISE? V tuto chvíli není oficiálně nic známo, úvah a přání jistě vzejde na povrch mnoho.

Liberecký celek tedy musí řešit nečekané trable. Jak je dobře známo, domácí trh se snipery je opravdu omezený. Zalepit díru po Tomáši „oskar“ Šťastném forsyy dokázal, ale nyní mají hříšníci před sebou ještě těžší úkol. Možností je však i uzavření kruhu, protože 31letá česká legenda by po konci v TITANS měla být nakloněna návratu na lokální scénu. Čistě z výkonnostního hlediska kvalitnější možnost zřejmě neexistuje, oskar by navíc přišel zadarmo. Záleží ale na tom, v jakém rozpoložení se hráč a organizace v lednu rozešli.

Podobně jako u Lukáše „capseN“ Koláčného s Dynamem Eclot, nejspíše ještě ve zbylých letošních turnajích uvidíme forsyyho v akci. Vzhledem ke zranění a pětitýdenní absenci Jindřicha „ZEDKO“ Chyby už je hrající trenér Tomáš „Tomkeejs“ Tomka využit na maximum, takže by SINNERS museli sáhnout po náhradníkovi nebo do vlastní akademie. Vzhledem ke zmíněnému zranění a únavě ze snažení posledních měsíců, o které hráči v rozhovorech mluvili, se však dá očekávat, že si celý tým před novou sezónou dopřeje oddych.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.