Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Návrat domů. Carzzy bude znovu oblékat dres MAD Lions

25. 11. 2022 | 15:03 League of Legends Přestup
Dvojnásobný šampion LEC, nejvyšší evropské ligy v League of Legends, se po roce vrací do španělské organizace. Matyáš „Carzzy“ Orság podepsal znovu u MAD Lions, proč? Protože dva tituly nestačí, český hráč chce svou sbírku rozšířit.
Carzzy v dresu MAD Lions
Carzzy v dresu MAD Lions
Zdroj: Riot Games

Od sestavy MAD Lions v roce 2021 nikdo nečekal, že by mohla ovládnout jarní play-off, natož se v létě vrátit a vyfouknout trofej konkurenci znovu. Podařilo se.

Posléze se ale pětice neudržela kompletní, obě české hvězdy, Humanoid i Carzzy, zamířily po jiné stezce. Carzzy si našel útočiště ve Vitality, ale nebyl to jeho rok. Trápení, se kterým se potýkal po celou sezónu, ho donutilo hledat si nové angažmá. A kde jinde to znovu zkusit než tam, kde byl na vrcholu?

Sestava nicméně už nebude jako dříve. Z původního celku zůstal pouze jungler Javier „Elyoya“ Prades Batalla. Minulý rok se na midu osvědčil Yasin „Nisqy“ Dinçer a rozhodl se zůstat. Společně s oznámením o návratu českého ADC vítá organizace i posilu z Jižní Koreji. Kim „Chasy“ Dong-hyeon se už ohřál na evropském bitevním poli NLC ligy a nahradí Armuta na topu. Zbývá jediné, kdo bude českému hráči dělat supporta?

Všechny spekulace míří jedním směrem, už se pouze čeká na oficiální oznámení. Posledním článkem by neměl být nikdo jiný než veterán Zdravets „Hylissang“ Iliev Galabov. Smutný rekordman by měl zkompletizovat novou sestavu MAD Lions a dopomoct Carzzymu vyhrát třetí evropskou trofej. Očekávání jsou ale dost vratká, výkony všech hráčů nebyly v poslední době ideální.

Sestava MAD Lions pro rok 2023:

  •   Jižní Korea Kim „Chasy“ Dong-hyeon
  •   Španělsko Javier „Elyoya“ Prades Batalla
  •   Belgie Yasin „Nisqy“ Dinçer
  •   Česká republika Matyáš „Carzzy“ Orság
  •   Bulharsko Zdravets „Hylissang“ Iliev Galabov
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.