Přejít k hlavnímu obsahu

Kontroverzní kouč může opět trénovat. ESIC zrušil HUNDENův ban

2. 12. 2022 | 14:04 Counter-Strike 2 Kauza
Agentura ESIC, která si dala za úkol hlídat integritu a poctivost CS:GO scény, má za sebou další kontroverzní rozhodnutí. Dnešním dnem končí zákaz hraní a koučování pro Nicolaie „⁠HUNDEN⁠“ Petersena, jehož ban měl platit ještě necelý rok.
HUNDENův ban byl vrácen
HUNDENův ban byl vrácen
Zdroj: ESL Gaming

Nikolai „HUNDEN“ Petersen patří mezi nejkontroverznější postavy světové CS:GO scény. Bývalý kouč týmů jako MAD Lions nebo Heroic si měl odpykávat dvouletý trest za sdílení taktik a strategií se soupeřem. Ten mu však nyní byl po dohodě s ESIC zrušen.

Ve stručném oznámení bylo prozrazeno, že HUNDEN souhlasil s podstoupením relevantního tréninku, zatímco ESIC  přezkoumá své praktiky a procedury pro dosažení lepší konzistence a lepšího zařazení do odvětví esportu. Petersen naopak ve svém vyjádření poděkoval svým právníkům, čímž naznačil, že se celý případ vyřešil právní cestou.

Připomeňme, že HUNDEN si odpykával dvouletý trest od sprna 2021. Tehdy se spekulovalo o jeho přestupu z Heroic ke konkurenčním Astralis, přičemž před červencovým IEM Cologne sdílel knihu strategií svého bývalého týmu. I když bylo potvrzeno, že nikdo z Astralis soubor neotevřel, podle ESIC to na ban stačilo. Byl to už jeho druhý ban, ten první si vysloužil zapojením v nechvalně proslulé kauze „coach bugu“, kde to spolu s ním schytalo několik desítek dalších koučů.

Nejde ale zdaleka o jediné kontroverzní rozhodnutí ESIC. Asi tím úplně nejkritizovanějším je zabanování tří koučů jen několik dní před startem PGL Antwerp, navíc v době, kdy už byly uzavřeny soupisky. Těsně po konci Majoru byl navíc ban zrušen tehdejšímu trenérovi Imperial Luisi „Peacemaker“ Tadeuovi.

Štítky: ESIC, HUNDEN
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.