Přejít k hlavnímu obsahu

Z české organizace až do Cloud9. K jaké změně dojde u čtvrtfinalistů Majoru?

6. 12. 2022 | 11:44 Counter-Strike 2 Spekulace
Závěr sezóny je ideálním časem na přestupy. Nejvíce se v tuto chvíli ve světě spekuluje o konci Timofeje „interz“ Yakushina v týmu Cloud9. O náhradě ještě nemá být rozhodnuto, ale jedním z hlavních kandidátů je hráč, který zůstal jako poslední pod smlouvou v organizaci Entropiq.
Igor „Forester“ Bezotecheskiy 
Igor „Forester“ Bezotecheskiy 
Zdroj: PGL Esports

Sestava působící v Cloud9 chystá první změnu za dva roky. Nejvíce by se nabízel odchod Vladislava „nafany“ Gorshkova nebo Timofeje „interz“ Yakushina, ale s výměnou in-game leadera by musely nastat mnohem větší změny. Smysl tak dává, že C9 se nejspíše pokusí o dílčí změnu, kterou je nahrazení interze. Podle mnoha zahraničních zdrojů je jeho odchod skutečně blízko, organizace nyní vybírá jeho nástupce.

Ruský insider OverDrive uvedl, že dva z hlavních kandidátů jsou Igor „Forester“ Bezotecheskiy a Sanjar „SANJI“ Kuliev. Portál HLTV.org ve svém reportu přidal jako variantu ještě Timura „buster“ Tulepova. S některými hráči byli údajně Cloud9 spatřeni na serveru, takže testování vhodné náhrady je v plném proudu. Nutno však uznat, že najít správného supporta, který do sestavy zapadne dokonale, je opravdu těžký úkol.

Z pohledu českého fanouška přináší největší pozornost zájem o Forestera. 22letý střelec totiž po propuštění zbytku sestavy zůstal posledním hráčem, jenž je stále pod smlouvou v české organizaci Entropiq. Oťukávání tak mohlo proběhnout již dříve, což se nabízí i jako důvod, proč Foresterovi nebyl rozvázán kontrakt. Vyjednávání se Cloud9 ale nevyhnou, protože SANJI a buster stále odpočívají na lavičce Virtus.pro.

Aktuální sestava Cloud9, 8. nejlepšího týmu světa:

 Rusko Vladislav „nafany“ Gorshkov
 Rusko Dmitry „sh1ro“ Sokolov
 Rusko Timofey „interz“ Yakushin
 Rusko Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov
 Kazachstán Abay „HObbit“ Khasenov

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.