Přejít k hlavnímu obsahu

Zabiják Twitche na obzoru! Kick slibuje podporu malým streamerům, co se ale skrývá za oponou?

7. 12. 2022 | 19:00 Twitch
Vytvoření nové streamovací platformy Kick doprovázela řada spekulací. Už jen pokus konkurovat Twitchi nebo YouTube se někomu může zdát jako sebevražedný tah, ale Kick.com je na světě a má své uživatele. Je ale všechno tak, jak bylo slíbeno? Možná se budete divit.
Kick.com
Kick.com
Zdroj: Kick.com

První stránky příběhu se začaly psát teprve nedávno, když se na Twitchi začal řešit problém gamblingu a hazardu. Jedna z nejpopulárnějších kategorií sklízela divácký úspěch, ale také společenský problém, který již platforma nehodlala dále tolerovat. Nejznámější tváří celého gamblerského problému byl Tyler Faraz „Trainwreck“ Niknam, který se v podstatě nevěnoval skoro žádnému jinému typu obsahu.

Train vyhrával i prohrával, zatímco ho sledovaly desetitisíce lidí. Na rozdíl od nich, on si takové ztráty mohl dovolit. Měl totiž luxusní smlouvu s hazardní společností na téměř 9 miliard korun. Na druhou stranu se často snaží dokazovat, že má srdce na správném místě, proto často finančně pomáhá lidem v nouzi.

Twitch se však rozhodl s hazardem nadobro skoncovat. Ohlas komunity byl ve valné většině kladný, ale některé hlasy křičely o opaku, nejhlasitěji však Train. Ještě více ho totiž naštvalo, když platforma tvůrcům zkrouhla podíl peněz. Proto se podílel na vytvoření vlastní platformy, a hned zdůrazňoval, že bude určena pro menší streamery, protože po nich rozhodně nebude chtít takový podíl jako konkurence.

Trainwreck na platformě Kick
Trainwreck na platformě Kick
Foto: Trainwreck / Kick

Moment, kdy nová platforma s názvem Kick slaví spuštění, právě nadešel. Train nefiguruje ale ani jako spolumajitel, pouze jako takový pomocník na cestě za úspěchem. Kdo další tedy stojí za tímto projektem?

Kick.com je dílo gamblingové společnosti Stake. Té společnosti, které sponzorovala „Slots“, nejpopulárnější hazardní kategorii na Twitchi, a streamery, kteří se jí věnovali. A Právě herní automaty a podobný obsah je okamžitě tou nejsledovanější kategorií na nové platformě. Samozřejmě jsou zde k nalezení i menší streameři her, ale ti zatím zdaleka zaostávají nad hazardem, který zkoušejí své štěstí na Kicku.

Lákavou zprávou je hlavně fakt, že tvůrci zde obdrží téměř veškerý výdělek. Přesněji řečeno 95%, což je mnohem více než na konkurenčním Twitchi. Vzhled Kicku je však platformě číslo jedna náramně povědomý podle všeho má nováček jedinečný kód, takže na první pohled to poznat nelze. Následující dny budou zajímavé, je totiž možné že se z novinky druhý Twitch pro gamblery – nebo snad Mixer 2.0?

Zdroj: TwitLonger
Štítky: Twitch, Kick, Trainwrecks
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.