Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč míří na světový šampionát! Dnes vstoupí do boje o 4,6 milionů korun

8. 12. 2022 | 11:54 Legends of Runeterra Turnaj
Další ročník mistrovství světa v karetní hře Legends of Runeterra se opět neobejde bez české účasti. Opět po roce se na vrchol sezóny kvalifikoval Michal „BaJAtakk“ Bárta z Inaequalis.
Michal „BaJAtakk“ Bárta
Michal „BaJAtakk“ Bárta
Zdroj: koláž Inaequalis (s povolením)

Světové šampionáty v mnoha titulech už jsou letos minulostí, tento víkend však přebírá žezlo Legends of Runeterra. Karetnímu titulu od studia Riot Games holduje také Michal „BaJAtakk“ Bárta, který platí za českou jedničkou a při absenci domácích turnajů září především na mezinárodní scéně. Na vrcholnou událost dokázal postoupit už před rokem, když se kvalifikoval po neuvěřitelné jízdě Lower Bracketem.

Stejně těžkou úlohu měl i v letošním roce. V kvalifikačním turnaji totiž prohrál v prvním kole, ale následně vyhrál osm BO3 sérií v řadě a jeho postup je ještě neuvěřitelnější než před rokem. Český kouzelník se opět po roce zařadil mezi absolutní špičku, jen jeden další hráč se na kvalifikoval na loňský i letošní šampionát. Cíl BaJAtakka je přitom jasný – vylepšit své loňské umístění v TOP 16. Právě tolik hráčů se MS 2022 účastní.

Cesta českého hráče započne ve čtvrteční skupině C. V boji o postup do sobotního play-off jej čeká chilský soupeř mati24mayo a vietnamské duo Kais3r, KickerA. Dva regiony Evropa a Asie-Pacifik vyslaly do boje pětici hráčů, jen Amerika má o účastníka více. Je tak zajímavé, že BaJAtakk potká dva hráče ze stejné země.

Kromě prestižního titulu mistra světa si šestnáctka vyvolených zahraje o krásný prize pool 200 tisíc dolarů, tedy v přepočtu necelých 5 milionů korun. Už jen za účast má český hráč jistý výdělek 156 000 Kč, za postup ze skupiny se odměna skoro zdvojnásobí. Nový král světové scény si odnese rovných 40 tisíc dolarů.

Program každého dne začíná v 17:00 našeho času. Naladit se můžete s oficiální hymnou turnaje.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.