Přejít k hlavnímu obsahu

Sen je u konce. Český hráč vypadává z boje o titul mistra světa

18. 12. 2022 | 10:04 Hearthstone Live coverage
Světový šampionát jde do svého závěru. Mezi osmi nejlepšími hráči světa nechybí ani Jaromír „Jarla“ Vyskočil, který dal zapomenout na zaváhání z Vodafone MČR Hearthstone a ve světové konkurenci opět prokazuje tu nejvyšší kvalitu. Skupinou prošel s odřenýma ušima a nyní jej čeká vyvrcholení všeho snažení. Stát se novopečeným šampionem může jen jeden.
Jaromír „Jarla“ Vyskočil
Jaromír „Jarla“ Vyskočil
Zdroj: PLAYzone

UPDATE: Zkušený český hráč začal sérii výhrou se svým Druidem. Ve zbytku série se mu ale nevedlo a s dalšími decky nenašel na svého soupeře recept. YuYi se stává prvním semifinalistou, Jarla v turnaji končí.

Dvojnásobný mistr Evropy Jaromír „Jarla“ Vyskočil ve skupině potkal tři známé asijské hráče. Po úvodní prohře však nasedl na koně a dopracoval se až k decideru. V něm oplatil Sato „glory“ Kentovi porážku z MS 2020 a japonského hráče vyřadil z turnaje. Finalista posledních dvou šampionátů tak ve hře o medaile chybí.

Skupinovou fází však proplul jeho krajan Wataru „posesi“ Ishibashi, který bude obhajovat loňský titul světového šampiona. Na jeho vystoupení však dojde až v posledním čtvrtfinále, nás zajímá hlavně to první. 24letý Jarla totiž otevře celý nedělní program, který nabídne sedm vypjatých zápasů. Kdo v jakémkoliv z nich prohraje, sbalí si pomyslné kufry a v online podání vrcholu letošní sezóny definitivně skončí.

Na českého hráče bude mezi osmi nejlepšími hráči světa čekat od 9:15 další čínský hráč Li „YuYi“ Daixiong. Složení play-off utvářejí čtyři hráči z Asie a čtyři kouzelníci z Evropy, rozděleni jsou v zápasových dvojicích rovnoměrně, takže se jasně ukáže, který region je vlastně tím nejsilnějším. Případné semifinále je na programu o pět hodin později, start finálové bitvy o titul se odhaduje na 16:45. Držte Jarlovi palce!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.