Přejít k hlavnímu obsahu

Vánoce jsou za dveřmi a vy nevíte co pořídit pořádnému gamerovi? PLAYzone vám poradí

20. 12. 2022 | 19:00 Gaming
Vánoce jsou tu už za pár dní a vy stále tápete, co pod stromeček nadělit sourozenci, kamarádovi nebo drahé polovičce, kteří jsou nadšení gameři? Nevadí, PLAYzone přináší pár tipů na gamingové vánoční dárky. Pokud lidé ve vašim okolí videohrám tak neholdují, nevěšte hlavu, nikdo přece neříká, že nemůžete pod stromečkem udělat radost také sami sobě.
PLAYzone
PLAYzone
Zdroj: PLAYzone

Esportový merch

Neunikne vám jediná významnější esportová událost na naší scéně a esportový fanda je vaše druhé jméno? Pak by mohl být merch oblíbeného esportového týmu trefa do černého!

Trika, dresy, šály nebo hrníčky. Možností je mnoho. A pokud chcete vyzkoušet své štěstí, můžete se zapojit do speciální vánoční soutěže na Instagramu PLAYzone!

Alkohol? Ne, radši knihu!

Streamer DrDisrespect sice teď tak trochu dělá i do alkoholu, to ale neznamená, že nemůžete chtít svému obdarovanému raději trochu rozšířit obzory. Pokud to není typ, co nikdy neotevřel knihu, můžete koupit například takovou, která umožní nahlédnout „pod pokličku“ videoherního průmyslu.

Pokud spíše dává přednost dobrému příběhu, existuje řada knih podle videoher, mnohé z nich jsou i přeloženy do češtiny. Co takový Minecraft, Fortnite, Assassin's Creed nebo World of Warcraft?

V neposlední řadě, pokud rádi něco dobrého uvaří, rozhodně ocení kuchařku inspirovanou světem videoher. Jednu takovou má Overwatch, Skyrim nebo WoW. 

Vyrazte do kina 

Videoherní průmysl se postupně propojuje s dalšími průmysly, a tak se objevuje stále více filmů a seriálů inspirovaných herními světy.

Letos přišlo do kina několik trháků ze světa videoher, jako jsou Mortal Kombat, Uncharted nebo pokračování filmu o modrém ježkovi Sonicovi. A další pecky nás čekají v roce 2023. Poukázkou do kina tedy nikdy nic nezkazíte.   

Upgrade příslušenství

Chcete posunout herní zážitek na další úroveň? Můžete se obrátit na značku DEV1S. Ta je známa především svými herními brýlemi, které chrání oči tím, že blokují modré světlo. Dlouhé koukání do monitoru pak není tak unavující.

V nabídce jsou také herní sluchátka, podložky a další příslušenství. Na pár tipů se můžete podívat níže.

Herní brýle DEV1S
Herní brýle DEV1S
Zdroj: DEV1S

Pořádná herní technika 

Jestli byl ten, komu chcete dárek věnovat, letos obzvlášť hodný, můžete mu rovnou pomoci „vytunit“ jeho setup. K tomu vám mohou pomoct také výrobky švédské společnosti Fractal Design, která nově představuje řadu počítačových skříní Torrent Compact White RGB.

Řada je navržena i pro ty nejnáročnější uživatele. Fractal Design se již více než 13 let zabývá vývojem a výrobou počítačových komponentů, jejich zkušenostem tak můžete věřit. V „repertoáru“ mají počítačové zdroje jak pro „běžné“ sestavy, tak pro herní setupy či vzduchové i vodní chlazení kompatibilní s většinou běžných základních desek. 

Něco pro sběratele 

V případě, že máte nejnovější herní příslušenství i setup a neholdujete úplně čtení, další možností jsou sběratelské sošky od Iron Studios, které jsou tím pravým nejen pro milovníky DC Comics, Marvel nebo Star Wars.

V nabídce mají řadu figurek v různých velikostech i cennových možnostech. Jsou ručně malované a opravdu potěchou pro oko, každá figurka je jedinečná a  jejich cena navíc časem vzrůstá, neboť jsou vyrobeny v omezeném počtu. Své oblíbené hrdiny tak můžete mít i mimo obrazovky. K dostání jsou na webu jabadaba.cz nebo v hračkářství Hamleys. 

Iron Studios nabízí řadu figurek z různých franšíz
Iron Studios nabízí řadu figurek z různých franšíz
Zdroj: Iron Studios

Dárková karta to jistí...

A na závěr, pokud skutečně nestíháte, nebo vám ani náš dárkový průvodce příliš nepomohl, dárkové karty jsou sázkou na jistotu. Stačí zvolit správnou platformu (PlayStation Store, Steam...), váš obdarovaný si dárek může zvolit sám a jistě mu nebo jí udělá radost, že jste si vzpomněli. 

Pokud by vám žádný z našich tipů nesedl, vždycky můžete zkusit sehnat toustovač či speciální roušku od Razeruherní postel z Japonska nebo třeba herní sprchu. Ale teď trochu na vážnější notu, jsou letos gamerské dárky tak trochu nad vaše možnosti, nebo nemáte ve vánočním shonu čas je pracně shánět?

I tady vám PLAYzone může pomoci, stačí se zúčastnit naší již zmiňované vánoční soutěže. Zapojit se je jednoduché, konkrétní podmínky najdete v samotném článku. Nadělovat se bude již v pátek, 23. prosince, a vyhrát můžete až 21 nadupaných cen mimo jiné právě od značek DEV1S nebo Fractal Design. Nechybí ani merch od domácích esportových týmů (Entropiq, Dynamo Eclot...) nebo třeba poukázka do letos otevřené Vodafone PLAYzone Areny na pražském Chodově.  Lze si zahrát na různých konzolích nebo vyzkoušet virtuální realitu, čímž potěšíte i mladší osazenstvo. 

Pokud se rozhodnete do soutěže zapojit, přejeme vám mnoho štěstí a už předem šťastné a veselé! 

Štítky: Vánoce