Přejít k hlavnímu obsahu

Charitativní turnaj hvězd je kompletní. Kdo doplní dvojici s1mple a ZywOo?

20. 12. 2022 | 19:46 Counter-Strike 2 Turnaj
Natus Vincere slaví třinácté výročí svého vzniku a při této příležitosti si slavná organizace připravila pro své fanoušky charitativní turnaj. V něm změří síly hráči z předních světových celků v sestavách rozdělených podle jejich herních rolí. Mezi účastníky najdeme i slovenského reprezentanta Davida „frozen“ Čerňanského. Výdělek půjde na pomoc ukrajinským nemocnicím.
Oleksandr "s1mple" Kostyliev
Oleksandr "s1mple" Kostyliev
Zdroj: PGL Esports

Prosby fanoušků byly vyslyšeny. Dva nejlepší hráči posledních let Oleksandr „s1mple“ Kostyliev a Mathieu „ZywOo“ Herbaut budou hrát společně bok po boku v rámci charitativního turnaje, o kterém jsme psali již v předchozím článku. Touto dvojicí ovšem hvězdné osazenstvo nekončí. Natus Vincere si totiž ke svému 13. výročí založení organizace povolalo i další zástupce z předních světových celků.

Nejatraktivnějším přírůstkem do týmu sniperů bude zaručeně dánský navrátilec Nicolai „device“ Reedtz, jehož dosavadní forma po návratu do Astralis je excelentní. Celek ONE SHOT doplní rovněž dva talentovaní mladíci Helvijs „⁠broky⁠“ Saukants a Igor „⁠w0nderful⁠“ Zhdanov.

Nabitý je i tým plný in-game leaderů s názvem RUSH A RUSH B. V něm se totiž představí dva dánští stratégové Lukas „⁠gla1ve⁠“ Rossander a Marco „⁠Snappi⁠“ Pfeiffer. Kromě nich zde narazíme také na ostříleného Němce Johannese „⁠tabseN⁠“ Wodarze či emotivního Francouze Dana „⁠apEX⁠“ Madesclaira.

Charitativní turnaj pro pomoc ukrajinským nemocnicím bude mít i zastoupení z česko-slovenské scény, jelikož v týmu YOU SHALL NOT PASS uvidíme Davida „⁠frozen⁠“ Čerňanského. Jeho pětice by měla být tvořena převážně hráči, kteří v týmech zastávají roli supportů. I z tohoto důvodu zde najdeme toho historicky nejpovolanějšího supporta Andrease „⁠Xyp9x⁠“ Højsletha společně s jeho bývalým kolegou Emilem „⁠Magisk⁠“ Reifem.

Poslední celek si říká GO KILL a skládá se z primárních riflerů. Z tohoto důvodu zde nesmí chybět novodobá headshot mašina Valeriy „⁠b1t⁠“ Vakhovskiy, jehož doplní ostrostřelci jako je reprezentant FaZe Russel „⁠Twistzz⁠“ Van Dulken a Mareks „⁠YEKINDAR⁠“ Gaļinskis z Liquid.

Samotný turnaj startuje 22. prosince a vzhledem k nabitému osazenstvu je určitě na co se těšit. Organizátoři si pro fanoušky navíc připravili další vychytávky. Při dosažení určité sumy z darovaných peněz budou mít diváci možnost poslouchat vzájemnou komunikaci týmů na TeamSpeaku, vybrat turnajový map pool či dokonce přímo zvolit mapy grandfinále. Více informací naleznete na oficiálních stránkách.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.