Přejít k hlavnímu obsahu

Delší pauza kvůli narození dítěte? Za ikonu FaZe by měl zaskočit hráč z Ruska

29. 12. 2022 | 09:04 Counter-Strike 2 Spekulace
Ve světě bychom našli pouze hrstku hráčů věrných své organizaci jako Håvard „rain“ Nygaard. Norský matador je součástí jedné sestavy už více než sedm let, avšak všechno má svůj konec, i když možná jen dočasný. Dle spekulací se totiž chystá na čas odložit myš, aby mohl být nablízku své ženě, která čeká „raina juniora“. Náhradou by měl být prozatím neznámý hráč.
Håvard „rain“ Nygaard a jeho spoluhráči
Håvard „rain“ Nygaard a jeho spoluhráči
Zdroj: PGL Esports

Většina hráčů za svoji kariéru vystřídá mnoho organizací a týmů. To však není případ Håvarda „rain“ Nygaarda. Tento norský reprezentant po letech na domácí scéně zamířil do prvního velkého týmu z hráčů z různých koutů Evropy a od následného přesunu do FaZe, kde byl součástí historicky první CS:GO sekce slavné organizace, už nikdy neoblékl jiný dres. V příštím roce jej ale nějaký čas na serveru zřejmě neuvidíme.

Dnes už 28letý hráč slouží svému zaměstnavateli nepřetržitě již sedm let a málokdo si dokáže představit FaZe Clan právě bez něj. Tato nepříjemnost by se ale po úspěšném roce mohla stát skutečností, raina totiž čeká přelomová událost i v reálném životě. Někdejší streamerka a jeho největší dnešní fanynka SonyaTheEvil totiž v nejbližších týdnech (možná dnech) porodí možnou budoucí Counter-Strike legendu.

V případě, že se tyto spekulace potvrdí, nebude se pro tým jednat o lehkou situaci. Sestava pod vedením Finna „karrigan“ Andersena v letošním roce konečně dokázala opět vyhrávat trofeje, do své sbírky reprezentanti FaZe dokonce přidali i tu nejcennější z Majoru v Antverpách. Na tomto triumfu měl lví podíl samotný rain, který si zaslouženě spolu s titulem odnesl také medaili pro nejužitečnějšího hráče turnaje.

Jeho židli tentokrát neobsadí svým devátým comebackem Olof „olofmeister“ Kajbjer. Se zprávou o rainově přestávce se vytasil známý insider OverDrive, podle kterého už mají FaZe připravené řešení. Dosud neznámý záskok by měl dorazit z Ruska, odkud mívá ověřené informace. Uvidíme, jak dlouho bude hráčská pauza trvat, a jestli se vůbec rain vrátí. Nejednou se totiž vyjádřil o snu vybudovat tým doma v Norsku.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.