Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzení skutečnosti. ENTERPRISE chtějí domácí sestavu, dánský kouč se loučí

3. 1. 2023 | 12:25 Counter-Strike 2 Přestup
Ve většině domácích týmů probíhají na přelomu roku změny v sestavě. Výjimkou nejsou ani ENTERPRISE, kteří se rozhodli pro návrat k česko-slovenským sestavám. Dva hráči a kouč si tedy musejí hledat angažmá, u posledního z nich byla informace potvrzena po Novém roce.
ENTERPRISE na Tipsport MČR CS:GO
ENTERPRISE na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

ENTERPRISE esports za sebou mají hodně zajímavou sezónu. Po prodeji Davida „forsyy“ Bílého do SINNERS se odhodlali vyzkoušet mezinárodní složení, Ville „myltsi“ Vilkman ještě trefou do černého nebyl, ale Raul „Blytz“ Gligor a později i Deyvid „h4rn“ Benchev se v týmu skutečně zabydleli. Hlavně bulharský sniper byl skutečnou hvězdou a jeden by se nedivil, kdyby EP museli odolávat zahraničním nabídkám.

Dva statisticky nejlepší hráči sestavy, která poprvé za tříletou existenci Sazka eLEAGUE dokázala s pomocí eSuby sesadit SINNERS, ale v týmu pokračovat nebudou. Už na konci listopadu organizace na sociálních sítích oznámila, že zahraniční trio bylo umístěno na transfer list. Kdo byl tím třetím do party? V létě se k EP přidal dánský trenér Rasmus „SandeN“ Sanden, jehož si můžete pamatovat ještě jako aktivního hráče.

Právě dánský kouč se 2. ledna oficiálně s ENTERPRISE rozloučil a oznámil, že mu 24. ledna končí smlouva. Do kdy trvají kontrakty dvou výše zmíněných hráčů, je zatím neznámé. SandeNovo vyjádření ale potvrzuje fakt, že se česká organizace vrací ke konceptu domácí sestavy, což je důvodem odchodu tria cizinců.

Konkrétní budoucnost celé sestavy je zatím neznámá, minimálně tedy pro veřejnost. Tým potřebuje v první řadě najít ideálního snipera, kterých je na domácí scéně nedostatek. V kuloárech se hovoří o návratu forsyyho, pokud by se mu nepodařilo najít angažmá v zahraničí. Nutno říci, že právě on je jedinou lokální variantou na kvalitativní zastoupení h4rna. S českou komunikací však EP mohou být ještě silnější. Jde sice o pouhou spekulaci, další varianty ale mají k ideálům daleko. Stejně tak je potřeba najít pátého hráče i kouče.

Současná sestava ENTERPRISE:

 Česká republika Robert „manguss“ Kasper
 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.