Přejít k hlavnímu obsahu

Kontroverzní přestup. Astralis přivítali analytika, jenž zneužil coaching bugu

5. 1. 2023 | 15:10 Counter-Strike 2 Přestup
Nicolai „HUNDEN“ Petersen se stává hlavním analytikem týmu Astralis. Nejúspěšnější organizace v historii Counter-Strike: Global Offensive oznámila příchod 31letého Dána měsíc po vypršení jeho banu, který mu zakazoval aktivně se účastnit akcí pod hlavičkou sdružení ESIC. Většina fanoušků organizaci za spojení s HUNDENem kritizuje.
Astralis vítají HUNDENa
Astralis vítají HUNDENa
Zdroj: Astralis

Očekávaný přestup byl na spadnutí již ode dne zrušení HUNDENova banu. Nicolai Petersen totiž s Astralis spolupracoval již během svého banu a organizace se netajila tím, že by dánského trenéra ráda po vypršení jeho zákazu přivítala do svých řad.

Astralis tímto podle vyjádření na svých sociálních sítí zkompletovala svůj trenérský štáb, jenž má pomoci ke zlepšení výsledků CS:GO týmu. „Veškerá pozornost se nyní soustředí na sezónu 2023,“ zní z organizace.

Kritika ze všech stran

Fanoušci, hráči i další osobnosti ze světa Counter-Striku nešetří kritikou na adresu dánského celku. Pod tweetem, jenž oznamuje Petersenův příchod, se s týmem loučí nejeden fanoušek, pro něhož je HUNDENova přítomnost v týmu nepřípustnou.

Svou trochou do mlýna přispěli například hráč Mateusz „mantuu“ Wilczewski či komentátoři Mohan „launders“ Govindasamy a Hugo Byron.

Kontroverze s Heroic a coaching bug

Bývalý kouč týmů jako MAD Lions nebo Heroic si měl odpykávat dvouletý trest za sdílení taktik a strategií se soupeřem. Ten mu však byl na začátku prosince po dohodě s ESIC zrušen. Z dvou let bylo odkrojeno devět měsíců.

Ve stručném oznámení bylo prozrazeno, že HUNDEN souhlasil s podstoupením relevantního tréninku, zatímco ESIC  přezkoumá své praktiky a procedury pro dosažení lepší konzistence a lepšího zařazení do odvětví esportu. Petersen naopak ve svém vyjádření poděkoval svým právníkům, čímž naznačil, že se celý případ vyřešil právní cestou.

Největší kritiku ale HUNDEN schytává za zneužití coaching bugu, kvůli čemuž byl v minulosti zabanován na osm měsíců.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).