Přejít k hlavnímu obsahu

BRUTE se vrací se staronovou sestavou. Kam kdysi úspěšná CS:GO divize směřuje?

21. 1. 2023 | 18:43 Counter-Strike 2 Přestup
Team BRUTE o sobě dává po delší době vědět na CS:GO scéně. Poslední rok a půl, dá se říci od přesunu organizace pod hlavičku Semtex Republic, se fanoušci o kdysi úspěšném CS:GO týmu nedočkali v podstatě žádných informací. Nyní se však oficiálně vrací ke svým kořenům.
Marek „Frixos“ Častulík
Marek „Frixos“ Častulík
Zdroj: BRUTE

BRUTE získali věhlas na česko-slovenské esportové scéně především díky působení na CS:GO scéně. Pod taktovkou Petra Andrýska se organizace do jisté míry proměnila, ale prokazovala stále vyšší ambice. V roce 2021 však přišel prodej do rukou značky Semtex a od té doby bylo CS:GO spíše v pozadí. Hráči organizaci reprezentovali, ale sestava nikdy nebyla oficiálně představena a prostor dostávaly jiné herní tituly.

„Momentálně soutěžíme v League of Legends a PUBG Mobile. Zaměřujeme se především na vyhledávání a rozvoj nové generace talentů – mladých hráčů s vysokými ambicemi a potenciálem rychlého růstu. Naším cílem je být týmem, kde se rodí budoucí mistři Evropy,“ visí na aktualizovaných stránkách organizace. Budoucí směr zní podobně jako ten nedávno nastolený u eSuby, u níž je rovněž League of Legends hrou číslo jedna.

V pátek 20. ledna ale po roce a půl konečně přišlo oznámení CS:GO sekce. Sestava se skládá z pěti mladých hráčů, kteří již BRUTE reprezentovali v různých etapách posledních let. Počítat se dá i s dobrou souhrou, protože dle soupisky na portálu ESEA před letošní sezónou přišel do týmu jen jeden (staro)nový hráč.

Nejznámějším členem současné sestavy je Marek „Frixos“ Častulík. Ten svého času začínal v juniorce a přes akademii se postupně dostal do hlavního týmu. Produktem organizační struktury je i nejmladší hráč sekce Tibor „SiKO“ Putera, jenž pod křídly BRUTE započne již svou 9. ESEA sezónu. Pavel „pal0o“ Procházka rovněž působil v BRUTE již před dvěma lety, ještě pod přezdívkou Shatterhand, a postupný progres zažil i současný navrátilec Adam „W0LF“ Antoš. Nejméně za BRUTE doposud odehrál Jakub „warden“ Horák.

Oficiální sestava týmu BRUTE:

 Česká republika Marek „Frixos“ Častulík
 Česká republika Pavel „pal0o“ Procházka
 Slovensko Tibor „SiKO“ Putera
 Česká republika Jakub „warden“ Horák
 Česká republika Adam „W0LF“ Antoš

 Česká republika Ondřej „Crown“ Matoušek – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.