Přejít k hlavnímu obsahu

Loni o něj stáli SINNERS, nyní je bez angažmá. Manguss míří na transfer list

25. 1. 2023 | 12:56 Counter-Strike 2 Přestup
S přesuny na transfer list se v letošním přestupovém období roztrhl pytel. Dalším, kdo je pod smlouvou, ale nebude působit v základní pětici své mateřské organizace, je Robert „manguss“ Kasper. Ten si tak po celých dvou sezónách v ENTERPRISE bude hledat nové angažmá.
Robert „manguss“ Kasper
Robert „manguss“ Kasper
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Robert „manguss“ Kasper patří mezi nejlepší české hráče mimo sestavu SINNERS. Spolu s ENTERPRISE se ve dvou různých etapách vyšplhal mezi 40 nejlepších týmů světa, tohle pouto se ale nyní rozpadá. Po vzoru Davida „forsyy“ Bílého (SIN) či Lukáše „capseN“ Koláčného (DNE) míří na přestupovou listinu. Rozlučkový zápas odehrál v pondělí podvečer, kdy si EP poradili v ESEA lize s helvete. Další výpomoc ale není vyloučena.

V průběhu celých dvou let pod křídly ENTERPRISE byl 21letý klíčovou oporou několika různých sestav. Prožil s týmem vydařenou účast na V4 Future Sports Festivalu a dobře se popral i s komunikací v angličtině. ENTERPRISE mohli mangusse zpeněžit loni v létě, kdy o něj měli zájem SINNERS, ale rozhodli vše vsadit na jednu kartu a odměnou jim byl titul z podzimní sezóny Sazka eLEAGUE. Nyní je však čeká přestavba.

Manguss se oficiálně stává čtvrtým hráčem, který od nového roku nebude v EP pokračovat. O přesunu na transfer list informovala organizace na sociálních sítích. Zdatný střelec se posadí na lavičku vedle zahraničního tria a Matěje „stinx“ Štorka. O jeho kvalitách a zájmu odjinud nemůže být pochyb, otazníky jsou však pouze dva. Prvním je načasování jeho odchodu, tím druhým finanční požadavky ENTERPRISE.

Po odchodu Erika „The eLiVe“ Sitha do Sampi.Tipsport zůstává na aktivní soupisce pouze Tomáš „system“ Zemko, který by měl být součástí chystané sestavy. Její hlavou bude bývalý člen Entropiq Prague Michal „leckr“ Kadlíček, jenž bude v roli snipera využívat Martina „zur1s“ Slámu. Příchody  těchto dvou volných hráčů neoficiálně potvrdil zmíněný zápas v ESEA lize. Zbylé doplnění sestavy ale ještě stoprocentní.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.