Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE zažili vítěznou premiéru. První dvě klíčové posily se zdají být potvrzeny

25. 1. 2023 | 12:14 Counter-Strike 2 Spekulace
Situace u ENTERPRISE esports se zdá z domácí špičky být nejvíce zapeklitá. Podle posledních reportů se hovoří o čtyřech posilách, což nejde ruku v ruce s týdenním limitem přestupů v ESEA lize. Česká organizace tak musela odhalit první dvě karty, o sestavě však stále nemusí být jasno.
leckr a zur1s: dvě budoucí posily ENTERPRISE
leckr a zur1s: dvě budoucí posily ENTERPRISE
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Kolem ENTERPRISE je v přestupovém okně rušno. Po konci mezinárodní sestavy a následném přestupu Erika „The eLiVe“ Sitha bylo jasné, že přestavba je nevyhnutelná. První spekulace už scénou nějaký čas kolují, finální pětice ale není potvrzenou záležitostí. Jedním z vodítek byla účast v lize ESEA Advanced, ve které si tým v úterý zažil svoji premiéru. Ta byla sice vítězná, avšak v poměrně improvizované sestavě.

Z loňské soupisky se v zápase proti helvete představili Robert „manguss“ Kasper a Raul „Blytz“ Gligor. Už jen z přítomnosti rumunského hráče je zřejmé, že nejde o finální sestavu pro letošní sezónu. 22letý hráč míří do Evropy, kde si zahraje v týmu Janusze „Snax“ Pogorzelského, jak oznámil ve stejný den zápasu s EP. Zapomínat nemůžeme ani na Matěje „stinx“ Štorka, který od srpna sedí na lavičce organizace.

Poslední oficiální sestava ENTERPRISE
Poslední oficiální sestava ENTERPRISE
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Zbylá dvě jména jsou ale těmi nejzajímavějšími. Potvrzují totiž dva chystané a dle našich zdrojů již dříve avizované přesuny volných hráčů, kteří by měli zakotvit v přístavu ENTERPRISE. Hlavní postavou nové pětice je Michal „leckr“ Kadlíček, s nímž už nepočítali v Entropiq Prague a po 2,5 letech hledá štěstí jinde. Velká šance v EP čeká také na Martina „zur1s“ Slámu, jenž naposledy reprezentoval tým agentury Prodigy.

To bychom měli kapitána a snipera, kdo ale bude tvořit zbytek sestavy? Nejžhavějšími kandidáty zůstávají hráči eSuby, Martin „Pechyn“ Pechoušek a Jakub „M1key“ Krausko, jenž v ESEA lize drží a aktivně reprezentují bývalý slot modrého celku. Právě kvůli tomu nemusí být ESEA ideálním ukazatelem situace na pozadí. Neznámé jsou však okolnosti jejich smluvních závazků v eSubě a případných jednání o přestupu.

Dosud navíc nepadlo jméno Tomáše „system“ Zemka, u něhož se počítá s pokračováním v ENTERPRISE, ale po úterní absenci není u něj možná nic jistého, stejně jako u Roberta „manguss“ Kaspera . V tuto chvíli tak fanoušci mají pouze určitý náhled na to, co se chystá. Na definitivní složení si ještě počkáme, možná až do startu domácí sezóny. Vedení organizace navíc nekomentuje jakékoliv neoficiální informace.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.