Přejít k hlavnímu obsahu

Česká elita startuje sezónu. SINNERS na úvod vyzvou Sampi

27. 1. 2023 | 16:00 League of Legends Preview
Česká scéna se probouzí ze zimního spánku. Hitpoint Masters, nejvyšší tuzemská soutěž v League of Legends, začíná. Osm mančaftů se během následujících týdnů porve o čtyři postupová místa, jež jim zajistí místo účast v play-off. Do akce půjdou nové sestavy, tradičně silné organizace budou odolávat tlaku namlsaných týmů, které na úspěch čekají.
Hitpoint Legends
Hitpoint Legends
Zdroj: Hitpoint

Hitpoint Masters se vrací. Tradiční boje těch nejlepších z nejlepších na domácí scéně znovu začínají 27. ledna. 13. sezóna tak bude oficiálně zahájena i mezi domácími profesionály.

Favoritů je mnoho. Entropiq se svou sestavou znovu míří vysoko, tým přivítal do svých řad mladého midlanera Adama „Jackisek“ Jeřábka, jenž v minulé sezóně řádil v barvách Dynama Eclot. Právě pardubický mančaft prošel obměnou, před začátkem Masters přišli Roman „Romuka“ Vlasov, David „Jejky“ Jakubec a Šimon „OMON“ Říháček.

Poprask způsobila i nová pětice eSuby. „Modrou krev“ bude reprezentovat mimo jiné také dánský jungler Kristian „TynX“ Østergaard Hansen, jenž má za sebou působení v SK Gaming, se kterými se probojoval až do play-off LEC.

Na vrchol se pokusí vyšplhat i SINNERS. Těm se poslední split nevydařil, v letním play-off ztroskotali hned v prvním utkání, když je eSuba přejela 3:0. Letošní sezónu odstartují hříšníci proti dalšímu týmu oblékajícímu modrou.

Sampi se vrací do nejvyšší soutěže. Spolu s Cryptovou, BRUTE a Inside Games budou chtít rozbít silnou čtveřici, jež v roce 2022 ovládala domácí scénu.

Všechny zápasy Hitpoint Masters budou k vidění na oficiálním Twitch kanále Hitpointu. Úvodní kolo začíná v pátek 27. ledna od 16:00.

Harmonogram Hitpoint Masters
16:00Cryptova:eSuba
17:00Inside Games:Dynamo Eclot
18:00Sampi:SINNERS
19:00BRUTE:Entropiq
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).