Přejít k hlavnímu obsahu

Zpět ve starých kolejích. Americké CS:GO se znovu trápí

29. 1. 2023 | 11:44 Counter-Strike 2 Reportáž
Na konci loňského roku to vypadalo slibně. Team Liquid, přední americký CS:GO celek, se probojoval na největších světových turnajích dvakrát do top 4. Pro NA to byla naděje, před další sezónou byli fanoušci plní očekávaní. Jenže hned na první soutěži trojice amerických mančaftů propadla. Staré pořádky jsou, zdá se, zpět.
Team Liquid propadl
Team Liquid propadl
Zdroj: Rich Lock

Tři vítězství z deseti pokusů. Taková je bilance severoamerických týmů na BLAST Premier Spring Groups. Nelichotivý výsledek je o to horší při dodatku, že dva ze tří triumfů přišly v zápasech mezi dvěma NA mančafty. Jediný úspěch proti evropskému celku zapsali Evil Geniuses výhrou nad Heroic.

Největším zklamáním byl bezpochyby Team Liquid. Momentálně čtvrtý tým světového žebříčku HLTV dvakrát podlehl OG, jednou nestačil na BIG a ze všech tří zápasů si odnesl jedinou vyhranou mapu. Jediný dílčí úspěch přišel proti Complexity. Jinak to ale byla bída. Liquid nakonec skončili na poslední příčce.

O tu se dělili mimo jiné s EG. Menší omluvenkou pro pětici v čele s Timothym „autimatic“ Ta budiž náročný los. V základní skupině se Evil Geniuses museli dvakrát postavit Heroic a jednou se utkali s Vitality. Menší náplastí na zpackanou vyřazovací část může být překvapivá výhra nad Dány. Odjíždět budou EG se smíšenými pocity.

Nejblíže úspěchu byla nasazená americká trojka. Začátek turnaje byl pro Complexity tragický. 0:2 proti FaZe, stejně skončilo měření sil s Liquid. V následném bracketu však porazili kolegy z EG a v utkání proti Natus Vincere byli obrovsky blízko postupu na Spring Finals.

Už na Anubisu byl outsider namlsaný. Vedení 11-7 nakonec v první bod neproměnil (14-16), Inferno už ale pro Complexity dopadlo dobře (16-11). Rozhodoval Overpass. Na něm si Complexity vypracovali šestibodové vedení, za stavu 14-8 byli jednou nohou na jarním finále. Bohužel pro americké fanoušky už jejich favorité v dalším průběhu mapy nedokázali vyhrát jediné kolo a turnaj opustili na děleném sedmém místě.

Poslední šancí na Spring Finals bude pro americké týmy Spring Showdown. 16 týmů, jen dva postoupí. Turnaj je naplánován na 12. - 14. dubna.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).