Přejít k hlavnímu obsahu

Připoutejte se, další tým je na obzoru. Leckr a bývalí hráči eSuby míří do ENTERPRISE

5. 2. 2023 | 13:51 Counter-Strike 2 Spekulace
Čtveřice očekávaných přesunů se večer stane skutečností. ENTERPRISE vydělali na prodeji Erika „The eLiVe“ Sitha do Sampi.Tipsport, na lavičce stále mají Roberta „manguss“ Kaspera a dva zahraniční hráče, ale i přesto se nehnali do milionových závodů a všechny nové posily nejspíše ulovili z řad free agentů. Jestli takhle úspěšný bude tým i na serveru, se ale teprve ukáže.
Teaser sestavy: leckr, M1key, system, zur1s, Pechyn
Teaser sestavy: leckr, M1key, system, zur1s, Pechyn
Zdroj: ENTERPRISE esports

Již v polovině ledna jsme vás informovali o kompletní přestavbě kádru ENTERPRISE. Po prodeji Erika „The eLiVe“ Sitha do Sampi.Tipsport, stáhnutí do pozadí v podání Roberta „manguss“ Kaspera a dvou na lavičku posazených zahraničních střelců bylo jasné, že musí přijít hned čtyři nové posily. Variant bylo zřejmě více, EP ale podle všeho mysleli ekonomicky a poskládali si sestavu známých borců, pro které nemusejí sahat hluboko do kapsy. Oficiální odhalení proběhne v neděli 18:00, jaké kvarteto by mělo být představeno?

První karty ENTERPRISE vyložili na stůl 24. ledna. Před zápasem v lize ESEA Advanced totiž přidali na svoji soupisku první dvě spekulované posily, se kterými v improvizované sestavě porazili ruský tým helvete 16:14. Konkrétně šlo o Michala „leckr“ Kadlíčka, jenž byl po nečekaném konci v Entropiqu variantou číslo jedna na pozici nového kapitána, spolu s Martinem „zur1s“ Slámou. Také ten byl delší čas bez angažmá.

Nejvíce se čekalo na situaci v eSubě, protože ENTERPRISE zatoužili po Martinu „Pechyn“ Pechouškovi a Jakubu „M1key“ Krauskovi. Ti se rozpuštěním profesionálního A-týmu ocitli na přestupové listině, ale v případě přesunu jejich bývalého kolegy Lukáše „luko“ Hrabčíka do nové organizace UNiTY promluvil člen jejího vedení o měsíční výpovědní lhůtě. V zákulisí se okamžitě začalo hovořit o tom, jestli se stejná situace netýká i ostatních hráčů. Pokud ano, tak by EP skutečně přestavěli kádr bez nutnosti hráče vykupovat.

V nejbližších hodinách odhalená sestava, která je prozatím bez kouče, už má za sebou i neoficiální premiéru. Na konci ledna se totiž pod utajeným názvem zúčastnila tří turnajů. Ve dvou kvalifikacích na IEM Brazil neprošli dále než do 3. kola, v zimním ESEA Cash Cupu však byli poměrně úspěšní. Po sérii čtyř výher je až ve čtvrtfinále zastavil tým ZURIA, přesněji řečeno Victor „virree“ Bäckström a jeho 36 killů. Domácí sezóna odstartuje za několik týdnů a uvidíme, jestli si EP vyslouží i pozvánky do zahraničních online turnajů.

ENTERPRISE pro rok 2023:

 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Martin „zur1s“ Sláma
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Slovensko Jakub „M1key“ Krausko

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.