Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský zadák odstupuje ze SINNERS! Zastoupí jej mladá puška z akademie

24. 2. 2023 | 12:48 Counter-Strike 2 Přestup
Ani ne dva měsíce po začátku sezóny jsou SINNERS nuceni měnit svoji sestavu. Příčinou nejsou nevalné výsledky, ale osobní důvody Patrika „Zero“ Žúdel. Ten s týmem dohraje už jen dlouhodobou ligu ESEA Advanced, o víkendu jej premiérově nahradí Patrik „outex“ Tomko.
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Ve středu se poprvé objevila spekulace, že Patrik „Zero“ Žúdel chyběl na tréninku SINNERS, kde jej zastoupil Patrik „outex“ Tomko z akademie. Důvody však nebyly známé a mohlo jít jen o záskok. Oficiální vyjádření přichází jen o dva dny později, a skutečně se jedná o dlouhodobý zásah do sestavy. Někdejší účastník Majoru se z osobních důvodů rozhodl s okamžitou platností odstoupit z aktivní sestavy.

Zero do tábora hříšníků zamířil loni v červenci, od ledna se navíc po letech spojil s Tomášem „oskar“ Šťastným a očekávaly se velké věci. První týdny letošního roku ale týmu nevycházely podle představ a právě Zero si z hlediska statistik neprožíval ideálním obdobím. Důvod opuštění základní sestavy ale hovoří za vše.

Začátečnické štěstí úřaduje

SINNERS se v této situaci rozhodli zachovat jinak než v minulosti. Tentokrát nedojde na „coachPEEK“ v podání Tomáše „Tomkeejs“ Tomky, který již nejednou dokázal naskočit do rozjetého vlaku. Hříšníci se rozhodli využít produkt vlastní akademie, pro Patrika „outex“ Tomka půjde o životní šanci. Zkušební období mladému hráči začne v sobotu, kdy se uskuteční otevřená kvalifikace na ESL Challenger Melbourne.

Osmnáctiletý slovenský rifler se na scéně ukazuje od roku 2020, po NecroRaisers a BloodyDevils své první velké angažmá zažil v Dark Tigers. Po půlročním působení v SINNERS Academy tak zažije velký skok, kvůli kterému ale do akademie vůbec zamířil. S mladíky kvůli pravidlům dohraje už jen ligu ESEA Main.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.