Přejít k hlavnímu obsahu

Další drama s trenéry. Valve vzalo rozhodnutí po pár hodinách zpět

24. 2. 2023 | 15:23 Counter-Strike 2 Zajímavost
Další kontroverzní omezení bylo na pár hodin na světě. Valve se totiž před pár dny rozhodlo, že náklady spojené s cestováním a ubytováním na RMR turnajích proplatí pouze pěti hráčům. Trenéři by tak museli cestovat za náklady vlastní organizace. Po velké míře kritiky ovšem Valve bere kontroverzní rozhodnutí zpět a náklady budou proplaceny i koučům.
Trenér Team Liquid adreN
Trenér Team Liquid adreN
Zdroj: PGL

Trenéři jsou již celou řadu let neodmyslitelnou součástí téměř každého profesionálního celku na poli Counter-Striku. Jejich dílčí úlohy se v každém týmu mírně liší. Obecně lze říct, že tak jako v tradičních sportech připravují svůj tým na nadcházející turnaje a zápasy. Většina dnešních týmů by si chod bez trenérů zkrátka nedokázala představit.

S tímto názorem se však již dlouhodobě neztotožňuje Valve, které v minulosti podnikalo několik kroků za účelem omezení jejich funkce uvnitř týmu. Především pak pravidlo z roku 2016 o tom, kdy mohou kouči komunikovat se svým týmem během zápasu, mělo obrovský vliv na fungování několika tehdejších týmů. Nyní, o sedm let později, přišlo Valve s dalším omezením, které bylo po několika hodinách zrušeno.

Začátečnické štěstí úřaduje

Na nadcházející americké RMR turnaje mělo být cestovné a ubytování zaplaceno pouze pěti členům týmu. Jinými slovy trenéři by měli být dopraveni a ubytováni za náklady vlastní organizace. To samozřejmě rozvířilo vlnu nepokojů a to především u účastníků amerického RMR.

Některé týmy měly dokonce v plánu nastartovat kampaň pro výběr finančních prostředků od široké veřejnosti. Kritika hráčů, trenérů, ale i fanoušků nakonec dohnala Valve společně s BLASTem své předešlé rozhodnutí odvolat. Trenéři tedy budou mít náklady proplacené stejně jako hráči.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.