Přejít k hlavnímu obsahu

Zase ta klíčová BO3. SINNERS s novou tváří utekl postup do velké evropské kvalifikace

26. 2. 2023 | 20:14 Counter-Strike 2 Reportáž
Domácí týmy byl v posledních dnech hodně vidět, co se týče kvalifikací na velké světové soutěže. Nejdále to dotáhli SINNERS, kteří byli jen krůček od postupu do uzavřené kvalifikace na ESL Challenger Melbourne. Jak je ale letos zvykem, opět jim nevyšel ten nejdůležitější zápas.
SHOCK a beastik
SHOCK a beastik
Zdroj: SINNERS

Dvě otevřené kvalifikace na pařížský Major a v obou SINNERS dokráčeli před bránu postupu. Série výher ale vždy skončila o chlup dříve, bolestivá byla především prohra 14:16 na decider mapě proti HONORIS. Možností uspět ještě letos bude spousta, jednu takovou nabízí kvalifikace na ESL Challenger v Melbourne.

Souboj o miliony

Do otevřených bojů hříšníci poprvé vlétli s novou tváří. Patrik „outex“ Tomko nahradil Patrika „Zero“ Žúdela, jenž si z osobních důvodů dává pauzu. Nová krev hned zaúřadovala a mladík z vlastní líhně talentů stál po boku velkých jmen domácí scény u dvoudenního tažení. SINNERS dokázali postoupit do druhého dne evropské kvalifikace, největší skalp získali proti Monte, aktuálně 32. nejlepšímu týmu světa.

Klíč od uzavřené části, jejíž vítěz odletí do Austrálie, držela ruská sestava 1win. Bývalý kapitán NAVI, talentovaný Denis „deko“ Zhukov a dvojice bývalých hráčů Entropiq byli bohužel rozjetí a liberecký vlak do cílové destinace nedorazil. 7:16, 8:16 a další sen vyhasnul. Na jízdu do čtvrtfinále otevřené kvalifikace se však lze dívat také jako na nadějný začátek nové cesty, protože nová tvář v sestavě se teprve oklepávala.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.