Přejít k hlavnímu obsahu

Češi v Evropě: První výhra pro nový Entropiq, Dynamo Eclot na mnoha frontách

27. 2. 2023 | 10:54 Counter-Strike 2 Turnaj
České a slovenské týmy v Evropě, to nejsou jen SINNERS, kteří například o víkendu usilovali o postup do Austrálie. Také jiné celky totiž zaznamenaly důležité výhry a začátkem nového týdně na své cestě Evropou pokračují. Dynamo Eclot si v pondělí zahraje již dopoledne.
Entropiq CS:GO tým
Entropiq CS:GO tým
Zdroj: PLAYzone

SINNERS ani Sampi.Tipsport neuspěly v regionálních kvalifikacích na velké turnaje, pohledy se tak přesunuly do menších soutěží. CCT South Europe Series 3 přináší premiéru nového složení týmu Entropiq, jemuž se ale v prvních dvou zápasech nepovedlo vyhrát ani jednu mapu. Všechno do sebe konečně zapadlo při hrozbě vyřazení, EIQ porazili MASONIC 2:1 a na HLTV.org získali první výhru od představení nové pětice. Snaha o postup do play-off bude pokračovat v úterý, kdy vyzvou mladou švédskou sestavu 00Prospects.

Hned na dvou frontách se poté ukazuje Dynamo Eclot, které již letos zaznamenalo nejednu cennou výhru. Po příchodu Guye „anarkez“ Trachtmana si drží 67. místo v HLTV žebříčku, kde platí za domácí jedničku.

Souboj o miliony

Důležitý triumf přišel v nedělním zápase European Pro League, kde se hrálo o postup ze skupiny. DNE skolili účastníka RMR Into the Breach a zahrají si play-off. V turnaji Elisa Invitational Winter je naopak čeká ještě spousta práce, protože sice dokázali senzačně vyřadit Apeks, ale s bilancí 1-2 je má stále hrobník na své lopatě. Další šanci na přežití dostanou v pondělí od 11:00, kdy se ještě před obědem utkají s Tricked Esport.

Další turnaji v mezičase budou určitě také roztáčet svá kola a fanoušci se nemusí bát, že by se například SINNERS neukázali delší dobu v akci. Patrik „outex“ Tomko se potřebuje mít kde ukázat, aby přesvědčil. Kvůli působení v akademii se totiž nemůže zapojit do dlouhodobé soutěže ESEA Advanced, kde mají hříšníci skóre 9-1 a patří jim druhá příčka. Základní část je zhruba v polovině a nejeden CZ/SK tým bojuje o postup.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.