Přejít k hlavnímu obsahu

Youtubeři vyrobili "největší laptop na světě". Váží přes 40 kilo

4. 3. 2023 | 09:30 Zajímavost
Představte si, že jednou ráno probudíte a řeknete si, jaké by to asi bylo vyrobit největší laptop na světě, který nebude pouze na ozdobu, ale budete na něm moci i hrát? Možná něco takového si řekla dvojice youtuberů Evan a Katelyn, která takový laptop skutečně vytvořila.
Youtubeři vyrobili "největší laptop na světě". Váží přes 40 kilo
Youtubeři vyrobili "největší laptop na světě". Váží přes 40 kilo
Zdroj: YouTube - EvanAndKatelyn

Konečný produkt váží přes 100 liber (tedy 45 kilogramů), nechybí televizní obrazovka s uhlopříčkou 43 palců a Intel NUC 11. Celý proces pracné výroby  laptopu je zdokumentovaný ve videu, které dvojice sdílela na svém YouTube kanálu, kde je odebírá na 1,36 milionu diváků. Jejich kanál se DIY ostatně zaobírá, ať už jde o 3D tisk nebo práci se dřevem. 

Video, na něž se můžete podívat níže, zachycuje mimo jiné přesná měření, aby bylo zajištěno správné umístění držáku monitoru.  Laptop podporují celkem tři baterie. Jedna pro monitor, druhá pro počítač a třetí pro doplňky a RGB. Vše doplňuje samozřejmě touchpad a pořádná klávesnice. 

Systém podporují Intel NUC 11, procesor Core i7-1165G7 a Nvidia RTX 2060. Možná si říkáte, že laptop možná zaujme oko, má ale praktické využití? Odpověď zní: ano, má! Rozjede například tituly Risk of Rain 2 nebo Elden Ring. Jedná se tedy o působivou práci, byť tento laptop si s sebou asi na cesty jen tak nevezmete.  

Nesmíme opomenout zmínit, že tento impresivní laptop není jediným zajímavým kouskem ze světa her, na němž by si mohl snadno zahrát nějaký obr. Existuje například funkční obří klávesnice nebo model konzole PlayStation 5, který je zhruba 100x větší než její původní představitelka a na němž si můžete zahrát. Nechybí ani tradiční ovladač, také v poněkud větší verzi. 

Zdroj: Dexerto
Štítky: rekord