Přejít k hlavnímu obsahu

21letý Kai Cenat zvolen nejlepším streamerem. Kdo vyhrál ocenění hráč roku?

12. 3. 2023 | 19:13 Lifestyle
Po dvanácti měsících se hvězdy internetu opět sešly v rámci The Streamer Awards. Tentokrát se volilo z 28 kategorií a více než stovky jmen. Streamerem roku byl zvolen čerstvý rekordman Kai Cenat, překvapení ovšem nastalo při vyhlášení hráče roku.
Valkyrea a QTCinderella hostí galavečer Streamer Awards
Valkyrea a QTCinderella hostí galavečer Streamer Awards
Zdroj: The Streamer Awards

Minulý rok se možná jednalo o kontroverzní akci, letos už ale bylo všechno jinak. Rudý kobereček, uvítací rozhovory a galavečer plný hvězdných jmen a krásných sošek čekajících na nové majitele. Projekt pořádaný Twitch streamerkou QTCinderella opět dosáhl skoro na 400 tisícovou hranici diváků a sklidil spíše kladné ohlasy.

V (téměř) každé kategorii se volilo mezi čtyřmi nebo pěti kandidáty, počínaje nejlepším MMORPG streamerem přes Battle Royale až po samotného krále celé streamovací scény. Osud vítězů a poražených měli ve svých rukou fanoušci. „Je to mnohem víc než jen předávání cen,“ vysvětlovla QT. „Je to spolupráce, která nás podněcuje k vytváření vztahů mezi sebou,“ doplnila.

Vrchol večera byl samozřejmě věnován novému majiteli trůnu streamovací scény. Vítěz prvního ročníku Ludwig jej přenechal mladšímu rivalovi, který před několika dny překonal právě Ludwigům subathonový rekord v počtu předplatitelů za jeden stream. Kai Cenat má za sebou neskutečný rok, na Twitchi dosáhl skoro 5 milionů sledujících, zatímco na YouTube kotví na hranici 3,5 milionu. O tomto vítězi se téměř nepochybovalo.

Šokující bylo předání ceny hráč roku. Mezi nominovanými byla jména jako Brandon „aceu“ Winn, Timothy „iiTzTimmy“ An nebo Tarik „tarik“ Celik, který byl jasným favoritem vzhledem ke své aktivitě po celý rok.

Fanoušci ale promluvili proti všem očekáváním a na pódium si nakonec pro cenu hráče roku vystoupal Tyson „TenZ“ Ngo, který během uplynulého roku tolik úspěchů nezaznamenal, ale má širokou fanouškovskou základnu.

Pro kompletní seznam vítězů navštivte oficiální stránky události, kde najdete všech 28 vítězných jmen včetně jejich konkurentů.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.