Přejít k hlavnímu obsahu

Plány TSM jako veliká otázka. Chystá se přeci jen návrat ke Counter-Striku?

2. 4. 2023 | 11:04 Counter-Strike 2 Spekulace
Nejdříve sliby o comebacku, následně před několika dny zprávy o pozastavení většiny aktivit v esportu. Situace v TSM je velikou otázkou, na kterou zareagoval i Andy „Reginald“ Dinh, CEO organizace. Podle něj je tým oddaný esportu a ještě v roce 2023 se chystá její návrat k CS:GO.
Bývalá sestava TSM
Bývalá sestava TSM
Zdroj: PGL

Report portálu sportsbusinessjournal.com přišel v pátek s nečekanou informací. Organizace TSM se podle všeho chystá pozastavit své aktivity v esportu včetně prodeje svého cenného místa v nejvyšší soutěži amerického League of Legends.

Rozhodnutí by se mělo týkat všech největších titulů. Apex Legends, VALORANT i Fortnite se dle všeho rozloučí se slavnou značkou. Již zmiňovanou MOBA hru od Riot Games by TSM opustili po dlouhých dvanácti letech, během kterých se osmkrát zúčastnili mistrovství světa a sedmkrát zvítězili v LCS.

Reginald, současný CEO a bývalý midlaner TSM, reagoval na report SBJ na Twitteru. „TSM se bude dál věnovat esportu,“ slibuje Andy Dinh. „TSM neustále vyhodnocuje, do jakých ekosystémů esportu je nejlepší investovat, a bude pokračovat ve vstupech a výstupech z jednotlivých titulů,“ přibližuje nejvyšší osoba v organizaci další plány.

Dinh se konkrétně vyjádřil jen k jednomu jedinému titulu. „Plánujeme vstoupit do CS:GO někdy koncem tohoto roku, což je větší investice než do všech her, které jsme opustili, dohromady,“ říká hlava TSM.

K návratu k legendární FPS se organizace vyjádřila již v říjnu loňského roku. Tehdejší viceprezident esportových aktivit Dominic Kallas fanouškům přislíbil velký comeback. Jenže bankrot kryptoburzy FPX udělal mnohým plánům TSM čáru přes rozpočet.

CEO organizace sice mluví o návratu k CS:GO, ten by ale nedával smysl. Global Offensive totiž nahradí další díl ze série - Counter-Strike 2. S největší pravděpodobností jde jen o nedorozumění ze strany hlavy TSM a tým bude usilovat o místo na prvním Majoru v nové pařbě, jenž se odehraje v Kodani.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).