Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězda Entropiqu o rivalovi ze Slavie: My máme titul e:LIGY a on 100 bodů v žebříčku

20. 4. 2023 | 14:50 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Jedním z největších příběhů poslední kvalifikace online zastávky MČR FIFA powered by Hyundai bylo finále mezi Mariem „MarioOoso99“ Gumbreštem a Jakubem „CptKubajz“ Pudilem a následné interview. Rivalita mezi oběma se vyostřuje. „Má až moc velké ego,“ řekl na adresu slávistického hráče ve formě hrající Gumbrešt.
MarioOoso99 a CptKubajz
MarioOoso99 a CptKubajz
Zdroj: Entropiqteam, Slavia esports (se souhlasem)

V posledních týdnech máš velice dobrou formu. Cítíš se podle toho?

Momentálně se herně i psychicky cítím velmi dobře a doufám, že to potvrdím i na sobotním online turnaji a na MČR.

Čím to je, že se ti daří lépe než na začátku roku?

Od vydání nové FIFY se v té hře vždy hledám. Snažím se najít i správnej gamestyle, který mi bude co nejvíce vyhovovat. Ale není to u mě novinkou, už je to o mně známo, že ty začátky mám pomalejší a většinou se rozjedu v půlce sezóny a to už se mně těžko zastavuje, když jsem rozjetej. Jsem schopný pak vyhrát každý turnaj u nás.

V čem je tvá silná stránka ve FIFA?

Nejsilnější stránkou bych řekl, že je má obrana. Když jsem začínal s FIFA, tak jsem se snažil nejvíce soustředit na bránění. A vyplatilo se. Řekl bych, že mám tu nejlepší obranu společně s Lakym na česko-slovenský scéně.

Připravuješ se na zápasy speciálně proti danému soupeři, nebo se spíš soustředíš na svoji hru?

Dá se říct, že se soustředím na obě dvě věci. Každýho mýho soupeře před turnajem analyzuju a pak se snažím zvolit tu nejlepší možnou taktiku.

Kdo je tvým nejméně oblíbeným soupeřem, proti kterému se ti nehraje dobře?

Nejméně oblíbenými soupeři jsou Laky s Matejsem. Laky z toho důvodu, že máme totožnou hru, skvělá obrana a skvělý držení míče. A Matejs kvůli tomu, že má nejlepší útok tady u nás v Česku. V útoku je málo čitelný kvůli jeho skvělým skillům. A také je to můj spoluhráč a neustále spolu trénujeme, takže zná moji hru nejlíp ze všech.

Ostrá slova

V poslední kvalifikaci se odhalila jistá rivalita mezi tebou a Kubajzem. Někteří diváci byli překvapení. Jak taková rivalita vznikla?

Rivalita vznikla z toho důvodu, že jsme se v minulým roce střetli se Slavii ve čtvrtfinále e:LIGY a my je vyřadili. Kubajz to pravděpodobně nemohl překousnout a po prohraným zápase v semifinále s Baníkem psal jednomu z dvojice hráčů Baníku nehezké věci vůči mně a Matejsovi. Ale tohle není přesný důvod toho, co se právě mezi námi děje. Ten důvod je, že Kubajz je známý tím, že má až moc velké ego a v jednom rozhovoru řekl, že Slavie je nejlepší tým na esport scéně. Po vyhraném zápase ve finále e:LIGY nad Slavii jsem mu to tak dal sežrat a řekl jsem mu, že asi málo trénovali, a že nejlepší tým rozhodně nejsou a on mi to vrátil ve vyhrané kvalifikaci PLAYzone. Jenže my máme titul e:LIGY a on 100 bodů v žebříčku.

Na online turnaji jdeš v prvním kole na Castera. Kam bys tohoto soupeře zařadil, jde spíše o silnějšího borce?

Tak Castera řadím mezi ty silnější soupeře. Caster není žádný ořezávátko a je to zkušenej borec, takže to nebude lehký zápas. Nebudu nic nechávat na náhodě a na Castera se určitě připravím.

Jaký je tvůj cil na poslední zastávce?

Cíl je jasnej, vítězství. Nic jiného neberu s momentální formou.

Následovat bude velké finále v Praze. Jak se těšíš?

Těším se určitě hodně, jelikož tu bude po dlouhé době oficiální mistr Česka, což je obrovská motivace, takže se na to moc těším.

Kdyby sis měl představit ideální průběh finále MČR, jak by to vypadalo? Chtěl bys například finále proti Matejsovi?

Ideální by bylo kdybych to vyhrál a to, že bych tam byl s mým spoluhráčem Matejsem, by bylo třešničkou na dortu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).