Přejít k hlavnímu obsahu

Vlastní inventář za desítky milionů, nyní pořádá největší dražbu přímo na Twitteru

20. 4. 2023 | 16:24 Counter-Strike 2 Zajímavost
Před pár dny prodal skiny za 10 milionů, ale to mu nestačí. Dánský obchodník se proto rozhodl započít aukci o jeho další klenot. Tím je M4A4 | Howl se čtyřmi nejdražšími samolepkami na světě. Nejvyšší nabídka? Ta momentálně činí senzačních 4,5 milionů korun.
M4A4 | Howl
M4A4 | Howl
Zdroj: Valve

Je tomu pouze pár dní, co dánský streamer a především obchodník zipeL prodal své dva klenoty za neuvěřitelných 10 milionů korun. Nyní přichází s ještě větší bombou. Tentokrát se totiž nejedná o předem sjednaný obchod s pevně stanovenou cenou, nýbrž o aukci, do které se může zapojit téměř každý.

Přívlastek téměř je však zcela na místě. Draženým skinem je totiž jeden z nejdražších skinů, sám legendární M4A4 | Howl. Ten je jediný svého druhu, protože jeho grafická předloha byla tvůrcem ukradená a Valve jej z kolekce Huntsman a celé hry okamžitě odebralo. Vznikla tak vlastní kategorie s názvem Contraband.

Od té doby tak není možné Howl získat a v oběhu jsou pouze ty, které za prvních pár dní někdo otevřel. A právě jeden z této hrstky je nyní k mání. Aby toho ale nebylo málo, tak je tento Howl ještě pokrytý čtyřmi holografickými IBUYPOWER samolepkami z katovického Majoru, čímž se jeho hodnota rapidně zvyšuje.

Samotná dražba trvá do pouze dva dny a končí v pátek 16:00 našeho času. Prozatímní nejvyšší nabídka činní neuvěřitelných 210 tisíc dolarů (asi 4,5 milionů korun), čímž je zcela jasné, že i když se jedná o aukci pro každého, tak se do ní každý zapojit nemůže. Její cenová relace je totiž dle očekávání v milionech.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.