Přejít k hlavnímu obsahu

Krádež v přímém přenosu? Streamerka byla sekundy od pohromy

20. 4. 2023 | 21:00 Twitch
Španělská streamerka Lluna Clark byla v přímém přenosu obětí loupežného přepadení. Během toho, co v zaparkovaném autě komunikovala se svým chatem, se za ní vynořil muž snažící se vysílající ženu okrást. Na nezvaného hosta upozornil streamerku až její chat. Není zatím jisté, zda se incident obešel bez ztráty. Lluna údajně nemůže najít svou kreditní kartu.
Krádež v přímém přenosu? Streamerka byla sekundy od pohromy
Krádež v přímém přenosu? Streamerka byla sekundy od pohromy
Zdroj: twitch.tv/llunaclark

Přímé přenosy na Twitchi častou divákům zprostředkují bizarní situace. Někdy lze mluvit i o nebezpečí, jako v případě Jinnytty, jež spadla do díry, nebo Esfanda, který omylem pomohl v krádeži.

Ještě o něco výš se ovšem řadí středeční incident. K vidění byl na streamu již zmiňované Lluny Clark. Ta klábosila v autě na parkovišti se svými diváky, přičemž kamera zabírala částečně i dveře u místa spolujezdce.

Fakt, že stream mohl sledovat i to, co se děje za zády španělské oblíbenkyně, byl klíčový. Jen díky TTS (text to speech) zprávě, jež upozornila Llunu na muže vnikajícího do vozu, streamerka ochránila své vlastnictví. 

„Dnes se mě pokusili okrást v přímém přenosu, stále to zpracovávám. Nebýt chatu, ani bych si toho nevšimla, varovali mě, a když jsem se otočila, viděla jsem muže v mém autě s mým batohem v ruce,“ vracela se k incidentu Lluna Clark na svém Twitteru.

Kromě toho, že nechápala své vlastní chování, kdy se v podstatě nebránila a zůstala klidná, také sdílela obavy o svou kreditní kartu. Tu prý nemůže najít a zloděj ji možná ukradl. „Dostala jsem tuhle fotku, na které jakoby něco drží v ruce a moje kreditka je černá,“ píše streamerka.

Lluna Clark věc nahlásila na policii. „Nevím, jestli to bude k něčemu dobré, řekli mi, že mi předají informace o popisu toho muže a že budou oblast sledovat. To je to nejlepší, co můžeme udělat. Děkuji všem,“ uzavřela prozatímní příběh.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).