Přejít k hlavnímu obsahu

Ďábelský génius forsyy. Hvězdný český sniper vypomohl slavné organizaci

28. 4. 2023 | 13:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Jeden z předních domácích sniperů David „forsyy“ Bílý, jenž momentální sedí na lavičce SINNERS, v pátek vypomohl Evil Geniuses. Slavná organizace se musela na prvních dvou mapách obejít bez Jerrica „wiz“ Jianga, kterého ale Forsyy nahradil více než kvalitně. Ze všech hráčů EG měl nejlepší HLTV Rating, v počtu killů jej předčil pouze Timothy „autimatic“ Ta. V rozhodující mapě bez forsyyho nakonec EG padli.
David „forsyy“ Bílý a Evil Geniuses
David „forsyy“ Bílý a Evil Geniuses
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Na druhé straně serveru nestál proti Davidu „forsyy“ Bílému žádný nováček. Jesper „JW“ Wecksell patří mezi nejslavnější snipery historie Counter-Striku. I přesto, že už nepatří mezi naprostou špičku, má stále přesnou mušku, kterou ukázal i proti Evil Geniuses.

EYEBALLERS začali sérii lépe. Svého soupeře obrali o map pick, na vrcholu se držel již zmiňovaný JW. Ani jeho soupeř s AWP, kterým byl forsyy, ale nezaostával (17/14).

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Druhá mapa už byla pro Evil Geniuses veselejší. Na Overpass vstoupili výborně, na CT straně prohráli pouhá tři kola a položili pevné základy vítězství. O pořádnou porci bodů se znovu postaralo duo autimatic + forsyy.

Na třetí mapu už byl připraven nastoupit wiz. 22letý borec byl ale daleko za standardem, jenž nastavil český sniper. Inferno ukončil se skóre 7/18. I kvůli tomu nakonec EG prohráli rozhodující mapu 10:16 a sérii celkově 1:2.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).