Přejít k hlavnímu obsahu

Mrkyy před MČR: Myslím, že tlak na LAN zvládám lépe než většina soupeřů

28. 4. 2023 | 14:50 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Po čtyřech zastávkách byl Michal „Mrkyy“ Mrkos na úplném vrcholu MČR FIFA powered by Hyundai. Nikdo jiný neměl během sezóny takové úspěchy. Na finálovém turnaji tak bude patřit mezi největší favority. „Samozřejmě je mým cílem celé MČR vyhrát, ale zároveň jsem si vědom kvality mých soupeřů,“ říká hráč Sampi.
Michal "Mrkyy" Mrkos
Michal "Mrkyy" Mrkos
Zdroj: PLAYzone

Čtyři zastávky, celkově první místo. To musí panovat spokojenost.

Panuje obrovská spokojenost. I přesto, že jsem hodně sebevědomý hráč, tak ani já sám jsem před sezónou nečekal, že bych mohl celý bodování ovládnout. Ale nic z toho nemusí nic znamenat, pokud to nedokážu přenést i na víkendové finále.

Bronzem z online zastávky jsi zkompletoval medailovou sbírku. Co byla hlavní část úspěchu?

Hned na začátku sezóny mi vyšly první dva turnaje, kde jsem získal takové to momentum a s tím jsem se vezl v podstatě celou dobu. Myslím, že něco podobného teď zažívá Matejs. Jakmile vyhrajete první turnaj, tak vás to strašně nakopne a psychicky to hodně pomůže.

Hlavní turnaj se blíží. Probíhá nějaká speciální příprava?

Dá se říct, že jo. Každá příprava na jakýkoliv turnaj je pro mě svým způsobem speciální. Před každým turnajem se vždy snažím zkoušet nové věci, které by mi mohly sedět a naopak to, co mi třeba na minulým turnaji nesedělo, tak už nedělám.

Jako příklad bych mohl uvést, že před třetí zastávkou (to byla ta, co mi jediná nevyšla), tak během toho týdne končila sezóna v Rivals a já se samozřejmě snažil dostat na FGS kvalifikaci, což se mi nakonec podařilo. Ale na úkor toho jsem pak byl strašně přehraný, měl jsem obrácený spánkový režim, protože jsem kolikrát hrál i do pozdních ranních hodin. (směje se) To samé je tento týden, taky končí sezóna v Rivals, ale právě proto, co jsem tady zmínil, jsem se rozhodl ji nehrát.

Hvězdy Sparty a Slavie na MČR! Známé tváře ukážou své umění ve FIFAv

Los ti přidělil celkem náročnou skupinu. Jak ji vnímáš ty? Myslíš, že postup bude bez problémů?

Určitě bych si dokázal představit jednodušší skupinu, ale na finálovém turnaji už si zkrátka nevyberete. S Mariem jsem za poslední dobu odehrál hodně přáteláků, takže ten zápas je za mě 50/50. Víme oba, co od sebe očekávat, a bude to spíše o tom, komu ten zápas více sedne.

Co se týče Totika a Dalase, tak jsou to taky velmi těžký zápasy, protože mají oba celkem atypický herní styly a hlavně nemají co ztratit, nejsou favority téhle skupiny. Totik byl dosazený místo Martina a Dalas až na základě bodování kvalifikací a toho budou chtít oba určitě využít.

Cítíš se momentálně v dobré formě?

Ano, po E:LIZE, kde jsem zahrál možná úplně nejlíp za celý rok, a i přesto to bohužel nestačilo ani na bednu, tak jsem si dal chvíli pauzu, protože byla hodně náročná. Ale myslím, že už minulý víkend jsem na MČR Online ukázal, že jsem v dobré formě. Porazit Lakyho i Maria za jeden turnaj není nic lehkého. Navíc jsem hrál úplně novou formaci, se kterou jsem se ještě „seznamoval“, ale teď v přípravě už se mi s ní hodně daří a věřím, že to ukážu i o víkendu.

Jako první z celkového pořadí budeš patřit mezi největší favority. Je tvým cílem výhra a nic jiného nebereš v potaz?

Samozřejmě je mým cílem celé MČR vyhrát, ale zároveň jsem si vědom kvality mých soupeřů. Upřímně si myslím, že tento rok tu není jeden vyložený favorit, jako tomu bylo v předchozích letech v případě Lakyho. I proto bych byl spokojený i s druhým místem, ale rozhodně se vnímám jako jednoho z největších favoritů.

Nejspíš bych nebyl spokojený s druhým místem. Finále chci s Mariosem, má jasno Matejs

Před turnajem začíná promo TOTS. Zamíchá podle tebe komunitní tým sestavami?

Myslím si, že spíše ne. Jednak málokdo chce den před turnajem sahat do týmu, na který je zvyklý a komunitní tým nepatří mezi ty, kde by měli být „gamechanger“ hráči. Možná De Gea do brány, ale nikdo další mě asi nenapadá.

Kdo je hlavním stavebím kamenem tvého týmu?

Rozhodně Bellingham, v podstatě od začátku TOTY ho mám v týmu a nebál bych se říct, že je to jedna z nejlepších karet, se kterou jsem kdy hrál jakoukoliv FIFU. Mezi další klíčoví hráče bude patřit TOTY Mbappé a předevčírem se mi poštěstilo a padl mi TOTY Ronaldinho na hostování. Ten se mi zatím taky hodně líbí.

Ve Vodafone PLAYzone Areně už jsi jeden turnaj odehrál, hrálo se ti dobře? Cítíš na LAN větší tlak?

Jak jsem zmiňoval, byl to jediný turnaj z těch čtyř, který se mi nepodařil. Ale vím proč tomu tak bylo a změnil jsem to v přípravě na tento víkend. Určitě je na LAN vždy větší tlak, má to tak skoro každý hráč podle mě, ale já si to užívám. (směje se). Tento rok byly LAN akce čtyři a dvakrát z toho bylo finále, takže si myslím, že ten tlak zvládám líp než většina mých soupeřů a i to je velká výhoda, obzvlášť na MČR, kde ten tlak bude ještě daleko větší.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).