Přejít k hlavnímu obsahu

Sparta ve skupinách stoprocentní, Mrkyy překvapivě končí

29. 4. 2023 | 19:35 EA SPORTS FC 24 Live coverage
Šestnáctka nejlepších FIFA hráčů letošní sezóny bojuje o víkendu 29. - 30. dubna o titul mistra České republiky. Sobota patří skupinové fázi, v neděli se pak odehraje play-off a rozhodne o celkovém vítězi MČR. Postup vybojovali Matejs, Caster, MarioOoso99, Totik, T9Laky, DRMi10, Seron a Emerickson. Mrkyy přišel o postup na úkor již zmiňovaného Totika.
MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
Zdroj: PLAYzone

Emerickson 7:4 Revy (4:1, 3:3)

Rozhodující série mezi Janem „Emerickson“ Krupičkou a Dominikem „Revy“ Révaiem byla rozhodnuta již na začátku druhého špílu. Sparťanský reprezentant si vytvořil dostatečný náskok do zbytku série a postoupil do top 8.

Seron 4:6 Peposlav (2:3, 2:3)

Derby pražských „S“ nabídlo deset gólů a také první výhru Josefa „Peposlav“ Uxy. Slávistický hráč vyhrál své poslední utkání a z Vodafone PLAYzone Areny tak neodejde s prázdnou. Seron je i přes výhru vítězem skupiny.

Caster 8:6 Ritzy (4:3, 4:3)

Přímý souboj o postup svedli Martin „Caster“ Štěpán a Jiří „Ritzy“ Jičínský. Sparťanský gólostroj se ani proti soupeři z UNiTY Esports nezasekl. Osmi brankami vystavil Caster Ritzymu jasnou stopku a spolu s Matejsem postoupil ze skupiny A.

Průběžné výsledky skupin nalezneš ZDE.

Matejs 6:5 Pan_Peca (3:2, 3:3)

Stříbrný medailista z pražské offline zastávky Petr „Pan_Peca“ Straka se do Vodafone PLAYzone Areny nevrátil ve stejné formě. Teplický hráč ani jednou nebodoval, nepodařený turnaj završila prohra s Matějem „Matejs“ Dunkou.

Nejspíš bych nebyl spokojený s druhým místem. Finále chci s Mariosem, má jasno Matejs

DRMi10 3:2 T9Laky (0:2, 3:0)

Překvapení je na světě! Plzeňský favorit Lukáš „T9Laky“ Pour ztratil dobře rozjeté utkání proti Michalu „DRMi10“ Drastichovi. Ostravský borec dokázal obrátit v posledních minutách vývoj utkání a získal důležité vítězství.

CptKubajz 5:0 Adulackk (1:0, 4:0)

Dlouho se hrálo vyrovnaně, nakonec byl ale výsledek slávistického duelu celkem jednoznačný. Adam „Adulackk“ Hodina dokázal držet s Jakubem „CptKubajz“ Pudilem tempo jen v prvním špílu, druhý zápas série skončil 3:0 a Adulackk dál čeká na vstřelenou branku.

Mrkyy 3:2 Dalas (3:2, 0:0)

Celých 90 minut bez vstřelené branky. Něco velice netradičního viděli diváci během zápasu mezi Michalem „Mrkyy“ Mrkosem a Martinem „Dalas“ Vujtíkem. Hráč Sampi si ve druhém utkání série pohlídal jednogólový náskok a připsal si první tři body do tabulky.

Mrkyy před MČR: Myslím, že tlak na LAN zvládám lépe než většina soupeřů

Totik 6:7 MarioOoso99 (3:3, 3:4pp)

Hned první utkání ukázalo, jak vyrovnaná je nejlepší šestnáctka MČR FIFA powered by Hyundai. Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt, jeden z největších favoritů na celkové vítězství, porazil posledního nasazeného Miroslava „Totik“ Tótha až díky penaltovému rozstřelu.

Průběžné výsledky skupin nalezneš ZDE.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).