Přejít k hlavnímu obsahu

Prohra s českým týmem = krach. Další dánská organizace vyhlašuje bankrot

1. 5. 2023 | 20:20 Counter-Strike 2 Přestup
Dali světu mnoho talentů, kteří se dnes pohybují mezi absolutní špičku. Sami se dokázali propracovat na vysokou úroveň a trápit giganty. Ani to ale ve světě esportu nemusí stačit. Krátce po jiném tradičním celku vyhlašuje bankrot další dánská organizace CPH Flames.
Copenhagen Flames
Copenhagen Flames
Zdroj: HLTV.org

Není tomu ani měsíc, kdy po jedenácti letech působení v esportu dala definitivní sbohem organizace Tricked Esport. Na poli CS:GO se pohybovala od roku 2014, a i když se nikdy nedostala na žádný turnaj nejvyšší kategorie, má na kontě například titul z velkolepého V4 Future Sports Festivalu. Například ve vůbec první éře tým reprezentoval Casper „cadiaN“ Møller, kromě tříměsíční maďarské anabázi byli Tricked vždy věrní domácí scéně. Tradičním celkem ale vedle CS:GO byli také třeba na poli League of Legends.

Vůbec poslední zápas odehráli Tricked 17. dubna proti českému týmu Dynamo Eclot, které dánskou sestavu vyřadilo z Contenders části turnaje Elisa Invitational Spring. Finanční problémy byly dlouhodobě, ale s nadsázkou se dá říci, že český celek uštědřil dánské organizaci poslední úder. Hořkosladká tečka.

Absolutní shodou okolností se historie opakovala krátce na to. Svoji nepříznivou finanční situaci totiž o dva týdny později definitivně nezvládli také Copenhagen Flames, semifinalisté loňského Majoru v Antverpách. V jednom z posledních turnajů totiž také tento tradiční dánský tým nestačil na českého soupeře, a to dokonce dvakrát. Prohra proti Sampi.Tipsport přišla ve stejný den jako ta Tricked nad DNE, 29. dubna poté SINNERS ohně z CCT Central Europe Series 6 vyřadili ve čtvrtfinále nadobro. Češi jsou kati dánské scény.

Nad kodaňským celkem se i přes úspěchy na mezinárodní scéně smrákalo dlouhodobě. Když předvedli senzační tažení na Majoru, nabídli za lákavou cenu všechny hráče. Zájemce o celou sestavu se i přes velký potenciál ale nenašel. Po přebudování se CPH Flames opět dostaly vysoko, takový příběh se v jejich historii opakoval několikrát. Nyní už se ale znovu nerozhoří. Organizace, která dala světu jména jako refrezh, roeJ, HooXi, Farlig, TeSeS, jabbi, nicoodoz či Zyphon, už jen dohraje své poslední zápasy. Poslední zhasne.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.