Přejít k hlavnímu obsahu

Mistr ČR jako kapitán a talent restartující kariéru. Esuba představuje akademii

3. 5. 2023 | 19:48 Counter-Strike 2 Přestup
Po změnách v hlavní sestavě eSuby přichází také představení druhé sekce. Rozlučte se s Youngsters, přichází Academy. V čele mladé sestavy se nachází 28letý Tomáš „teCkoO“ Koširer, který se po několika letech vrací na scénu. Někdejší kouč a mistr ČR s eXtatus dokonce bude zastávat roli hrajícího kapitána, dokud mu to síly dovolí. Ostatním hráčům je maximálně 22 let.
eSuba Academy
eSuba Academy
Zdroj: eSuba

Tradiční česká organizace si začátkem roku CS:GO ponechala jako jednu ze svých dvou zbývajících her, jen rozpustila profesionální A-tým. Druhá sekce byla povýšena do role hlavní sestavy, ale už si od té doby prošla několika změnami a hledá ideální složení. Nyní navíc dostává konkurenci. Esuba vítá novou akademii, kterou už mohou fanoušci vídat v Rising Talents League. Na papíře o tolik za hlavním týmem nezaostává.

Může tomu být totiž brzy přesně naopak. Novou eSuba Academy se totiž stává tým doposud známý jako At least we tried. A právě ten o víkendu vyzval hlavní sekci eSuby ve skupinách třetí kvalifikace Tipsport CS:GO Bratislava, kde tým se zkušeným kapitánem Tomášem „teCkoO“ Koširerem dokonce zvítězil 16:12. Přes semifinále se ale ani v jednom případě nedokázal dostat a spolu s hlavní sekcí skončil před branami.

„Náš tým má více cílů. Jako krátkodobé například být hlavní sekcí, nebo ty dlouhodobé jako mít CSko jako živobytí, což už se mě moc netýká,“ říká navrátilec na servery. „Pro Tusiho jde o restart kariéry, ostatní ještě neměli příležitost se ukázat. Doufám, že se mi podaří jim pomoci nastartovat kariéru správným směrem,“ prohlásil k hráčům. „Dáme do toho všechno a jak už nebudu stíhat, rád se přesunu do pozice trenéra,“ doplnil ke své roli.

Právě zmíněný dvacetiletý Luboš „Tusi“ Tusjak na scéně zářil ve velmi mladém věku a zahrál si například na V4 Future Sports Festivalu. Poslední roky ale o něm slyšet nebylo. Pro ještě o dva roky staršího Davida „spazeONE“ Vargu a 19letého Jaroslava „OTHANN“ Dragouna jde naopak o první velkou kariérní šanci. Nejmladšího člena sestavy Matyáše „MATYZ“ Dankovského si mohou pamatovat fanoušci BRUTE.

Celou sestavu můžeme vídat nejen v zápasech Rising Talents League, ale také v ESEA Open, kde má akademie bilanci 5 výher a 2 proher. Uvidíme, jaký bude její další progres po boku hlavní sekce eSuby, která se nachází jen o jednu divizi výše. Celou CS:GO divizi má dle minulého vyjádření na starost bývalý kapitán Jiří „KOZLIK“ Kozel, ale ukáže až čas, jak přesně bude nastavená politika mezi jednotlivým sestavami. 

Nová sestava eSuba Academy:

 Slovensko Tomáš „teCkoO“ Koširer
 Česká republika Luboš „Tusi“ Tusjak
 Česká republika Matyáš „MATYZ“ Dankovský
 Česká republika Jaroslav „OTHANN“ Dragoun
 Česká republika David „spazeONE“ Varga

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.