Přejít k hlavnímu obsahu

Je to tam! STYKO po 5 letech opět v Legends Stage. NEOFRAG dává Paříži sbohem

10. 5. 2023 | 20:40 Counter-Strike 2 Reportáž
HellRaisers, MOUZ, Cloud9 a nyní Apeks. Takový je výčet organizací, se kterými se Martin „STYKO“ Styk představil na CS:GO Majoru. Návrat na nejvyšší úroveň zažil po pěti letech a užívá si ji na maximum. Se svým týmem využil druhou příležitost a postupuje do Legends Stage. Podobné štěstí bohužel neměl Adam „NEOFRAG“ Zouhar, který dopadl stejně jako v Riu.
Joakim „jkaem“ Myrbostad
Joakim „jkaem“ Myrbostad
Zdroj: Apeks

Svoji cestu za úspěchem začali Apeks loni na konci léta. Na sérii nezdarů navázali odhlášením ze všech turnajů a hlubokým přemýšlením o budoucnosti. Hřebíček na hlavičku tým uhodil až s příchodem Justinase „jL“ Lekaviciuse, ale hlavně Damjana „kyxsan“ Stoilkovského jako nového in-game leadera. Od té doby se škrábou krůček po krůčku výše a úspěch na posledním CS:GO Majoru je vydřeným plodem tvrdé práce.

V Paříži byla klíčová především jejich úvodní výhra nad týmem Liquid. Následně zničil Grayhound teprve třetí výhrou 16:0 v historii Majorů a měli před sebou tři šance na postup do druhé fáze. Na G2 Esports ještě nestačili rozdílem třídy, následný soupeř byl ale z řad těch nejlepších možných. Brazilci z paiN Gaming se rvali znamenitě, ale neuspěli. Vítězstvím 2:1 zpečetili Apeks svůj postup do Legends Stage s bilancí 3-1.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Úsměv naopak bude jen těžce hledat nejlepší český hráč Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Jeho tým OG po prohrách nad ENCE a NIP dnes nestačil na GamerLegion a je ze hry venku. Německá organizace je tak po vyřazení David „frozen“ Čerňanského katem CZ/SK zástupců. Českou hvězdou bohužel turnaj nezastihl v nejlepší formě, v klíčovém duelu mu herně nevyšel. Stále se ale na Major už podruhé dostal, a to se počítá!

Středeční program odsýpal opravdu rychle, týmy měly hotovo už něco po půl deváté našeho času. Výhrou jej zakončili NIP, čímž navázali na úspěšný den Apeks a FaZe Clanu.

Účastníci Legends Stage
 Dánsko Heroic Evropa Team Vitality Ukrajina Natus Vincere Brazílie FURIA
 Evropa fnatic Polsko 9INE Kosovo Bad News Eagles Velká Británie Into The Breach
 Evropa G2 Esports Evropa ENCE Evropa FaZe Clan Evropa Ninjas in Pyjamas
 Evropa Apeks World TBD World TBD World TBD
Rozlosování pátého kola
11:30 Rusko forZevs. Evropa GamerLegion2-2
15:30 Austrálie Grayhoundvs. Spojené státy americké Team Liquid2-2
19:30 Brazílie paiN Gamingvs. Ukrajina Monte2-2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.