Přejít k hlavnímu obsahu

To byla koncovka dne! SINNERS heroicky přemohli Sampi a ve finále vyzvou DNE

27. 5. 2023 | 20:32 Counter-Strike 2 Live coverage
Cesta na MČR pokračuje druhým velkým turnajem sezóny. Tipsport CS:GO Bratislava čtyři elitní domácí týmy, které se poperou o 430 tisíc korun a postup do Ligy mistrů. SINNERS, Dynamo Eclot, Sampi.Tipsport i Entropiq jsou připraveni ukázat svá kouzla slovenskému publiku.
SINNERS na Tipsport CS:GO Bratislava
SINNERS na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: PLAYzone

​SINNERS 2:1 Sampi.Tipsport (19:16 Mirage, 12:16 Overpass, 16:14 Anubis)

Poprvé ze svých vzájemných zápasů se Sampi.Tipsport odhodlali k mapě Mirage. Začátek ale měli v režii SINNERS, až Deagly soupeře je zpomalily. Sampi však podobnou chybu udělali dokonce proti čistému nákupu a nebýt dvou 1v2 clutchů, prohrají první polovinu drtivě. Zůstali však na dostřel a po změně stran začali otáčet, až se dokonce dostali ke třem map pointům. Zahodili však 5v2 situaci, nezvládli poslední kola a prodloužení už jim proklouzlo mezi prsty. Mapu měli ve svých rukou, ale kvůli chybám si ji nechali utéct.

Hříšníci si chtěli udržet momentum i nadále. Na Overpassu sice ztratili kolo po vyhraných pistolkách, vedení si ale převzali a drželi jej až do jedné povedené série Sampi. Dominik „blogg1s“ Janita dominoval se skóre 17:5, jeho týmu to ale stačilo pouze na těsné vedení 8:7. Vlajku SINNERS po změně stran držel především Simon „KWERTZZ“ Horák, který několikrát v řadě předvedl důležité clutch momenty. Tentokrát ale Sampi lépe vyšla koncovka a všechny důležité momenty zvládli – především díky blogg1sovi a jeho 34 killech.

Ani na třetí mapě týmy nedokázaly proměnit druhé kolo, tentokrát se díky tomu na koně posadili SINNERS. CT stranu měli dlouho pod kontrolou, ale Sampi.Tipsport i díky 1v3 clutchi a dalším z mnoha úspěšných force buyů prohrávali o jediný bod. Byl to navíc Matúš „matys“ Šimko, který se po změně stran probudil v nejdůležitější chvíli. Nasázel dva quad killy za sebou a Sampi si šli pro výhru. Prohráli ale zlomové kolo proti force buyi a sesypali se jako domeček z karet, jako na první mapě. Místenku do finále si odnášejí hříšníci!

SINNERS vs. Sampi.Tipsport
SINNERS vs. Sampi.Tipsport
Foto: Zápasovník

Dynamo Eclot 1:0x Entropiq (16:13 Overpass, 16:7 Vertigo, Inferno)

První polovina mapy Overpass byla v rytmu sérií kol, které vždy zlomily pistolky nebo podobný slabší nákup. Lépe z ní ale vyšlo Dynamo Eclot, které šlo do vedení 10:5. Hráči Entropiqu si z toho ale hlavu nelámali. Po změně stran lépe zvládali chaos a několikrát srovnali. Poslední tři kola za stavu 13:13 se ale DNE dařilo nacházet hůře bráněné prostory a využíváním chyb soupeře šli do vedení v první semifinálové sérii. Hlavní hvězdou byl dle statistik Guy „anarkez“ Trachtman, Vít „nbqq“ Pohlot zase dominoval svými entry killy.

Entropiq se nechtěl nechat zahanbit a na soupeřovo Vertigo vstoupili lépe. Podobně ale jako na Overpassu, jakmile se jedno kolo Dynamu Eclot vydařilo, hned se misky převážily na druhou stranu a pardubický celek držel vysoké tempo. První polovinu DNE vyhráli 9:6, těsně zvládli i pistolky a jednoznačně mířili za vítězstvím. Zpomalit je dokázal 1v3 clutchem pouze Filip „AJTT“ Dolenský, jinak šlo o jasnou jízdu. U rozhodujících momentů byl často Martin „Dytor“ Handl, top fraggerem byl ale zas a znovu anarkez.

Dynamo Eclot vs. Entropiq
Dynamo Eclot vs. Entropiq
Foto: Zápasovník

Cinema City Aupark hostí o víkendu 27. a 28. května elitní domácí CS:GO. Půjde vůbec o poslední domácí offline akci ve verzi Global Offensive, o to speciálnější Tipsport CS:GO Bratislava bude. Obhajovat titul z Prahy bude Dynamo Eclot, největším favoritem jsou ale podle předpokladů SINNERS. Stále v lepší formě se ale prezentují Sampi.Tipsport a Entropiq určitě taky nebudou jen do počtu. Přijďte fandit s námi!

Cesta za zlatem
Cesta za zlatem
Foto: PLAYzone

Víkendový harmonogram:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.