Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen na trofej nedosáhl. V Dallasu konečně slaví ENCE

5. 6. 2023 | 10:52 Counter-Strike 2 Reportáž
Do třetice všeho dobrého. Organizace ENCE se konečně dočkala. Ve třetím finále IEM Dallas v řadě ukončila neúspěšnou sérii a americkou soutěž ovládla. Ve finále si ENCE bez větších problémů poradili s MOUZ 2:0. Alvaro „⁠SunPayus⁠“ Garcia byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Čekání Davida „frozen“ Čerňanského na další trofej pokračuje.
Frozen na trofej nedosáhl. V Dallasu konečně slaví ENCE
Frozen na trofej nedosáhl. V Dallasu konečně slaví ENCE
Zdroj: Helena Kristiansson/IEM (s povolením)

Fanoušci byli po semifinálovém maratonu mezi ENCE a FaZe namlsaní. Doufali v další vyrovnanou BO3 sérii, jež by došla do rozhodující třetí mapy a nabídla pořádné drama. Nic takového se ale neudálo.

Ve finále mezi ENCE a MOUZ byl jeden tým jasně lepší. Mančaft pod vedením Christophera „dexter“ Nonga nebyl v ideální formě, střílelo to jen Davidu „frozen“ Čerňanskému a Jone „JDC“ de Castrovi. Všichni ostatní byli daleko za nimi.

Na Mirage ještě nebyl rozdíl mezi hráči MOUZ tak obří, kvalitní CT strana ENCE ale vyloučila jakékoli šance MOUZ. Map pick frozena a spol. nedopadl podle představ, 18. tým světa prohrál na Mirage 9:16.

Nuke se dlouho hrál vyrovnaně, MOUZ po povedeném začátku druhé poloviny vedli 10:9. Do konce mapy ale nevyhráli jediné kolo a museli se tak s finále rozloučit jako poražení. 28 killů JDC a 26 killů frozena nestačilo. ENCE mohli slavit.

Česko-slovenské vysílání IEM Dallas 2023
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).