Přejít k hlavnímu obsahu

Našel si forsyy konečně angažmá? Příchod českého hráče naznačuje CEO týmu

21. 6. 2023 | 14:58 Counter-Strike 2 Spekulace
Více než půlroční půst se zdá být u konce. David „forsyy“ Bílý už ve druhé polovině roku 2023 zřejmě nebude vysedávat na lavičce. O jeho služby projevil zájem ukrajinský tým IKLA.
David „forsyy“ Bílý na Tipsport MČR CS:GO
David „forsyy“ Bílý na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone / Radim Madarász

Pro českou scénu dorazila v úterý smutná zpráva, kterou ve středu vystřídala jedna veselá. Nejedná se přitom o informace spojené s jedním hráčem. Zatímco si Adam „NEOFRAG“ Zouhar sedá na lavičku, David „forsyy“ Bílý se z ní pravděpodobně zvedne. Podle zdrojů by měl zavít do ukrajinské organizace IKLA.

Sampi.Tipsport řeší otázku nového snipera, v zákulisí se šuškalo o zájmu ENTERPRISE, ale forsyy se na domácí scénu skutečně nevrátí. Po několika neúspěšných zkouškách v mezinárodních týmech to vypadá, že se konečně ujal. Kryptický tweet s českou vlajkou zveřejnil dokonce sám CEO IKLA, Maksym Bednarsky.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Skutečnost, že jde o forsyyho, a ne jiného českého hráče, potvrdil Twitter účet @CzechSlovakCS. Díky němu se dá i přesněji rozklíčovat, kdo by měl být součástí sestavy. Bývalý celek EC Kyiv se rozdělí na mezinárodní a ukrajinskou sekci, v té evropské ale budou pokračovat Vladislav „Kvem“ Korol a Alexey „Topa“ Topchienko.

Vedle českého snipera by na Ukrajinu měl zavítat také bývalý hráč týmu Vitality. Kévin „misutaaa“ Rabier byl teprve před několika dny posazen na lavičku ve Falcons a už to vypadá, že má nové angažmá. Pátým do party bude Švéd, ale ještě není jisté, jestli Olle „spooke“ Grundström nebo Rasmus „kreaz“ Johansson.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.