Přejít k hlavnímu obsahu

215 tisíc korun za hodinu! Zhruba na takovou částku si může přijít xQc

22. 6. 2023 | 10:44 Lifestyle
Expert zabývající se streamovacími platformami rozebral mzdu, kterou bude xQc brát v jeho novém streamovacím prostředí na platformě Kick.com. Ve videu dopodrobna popsal, z jakých čísel vycházel.
Hodinová sazba xQc na Kicku
Hodinová sazba xQc na Kicku
Zdroj: Gameriv.com

Specialista Devin Nash, který se zabývá streamováním a streamovacími platformami, se podělil se statistikami o tom, kolik po podpisu nové smlouvy s platformou Kick.com může jeden z nejpopulárnějších streamerů světa Felix „xQc“ Lengyel vydělávat.

XQc před krátkou dobou přešel z platformy Twitch na rozjíždějící se platformu Kick. Přemluvila ho k tomu nově vytvořená smlouva, díky které by si měl xQc vydělat minimálně 1,5 miliardy korun. Tvůrci na této platformě mají takové podmínky, že by částka s přehledem mohla překročit hranici 2,1 miliardy korun.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ve videu výše je Devinem podrobněji rozebráno, kolik si xQc teoreticky vydělá jak každý měsíc, tak každou hodinu. Mimo peníze ze smlouvy, bude dle Devinových statistik xQc vydělávat asi 216 000 korun za pouhou hodinu streamování. Částka je však pouze spekulací. 

XQc nebyl jediným, kdo na platformu Kick v poslední době přešel. Své streamovací prostředí změnila před nedávnem také jedna z top streamerek Amouranth. S podmínkami, jež Twitch oproti Kicku má, je zřejmé, že od Twitche odstoupí mnohem více aktivních streamerů.

Zdroj: gamerant.com
Štítky: xQc, Amouranth, Kick, Twitch