Přejít k hlavnímu obsahu

Planý poplach. Forsyy do ukrajinské organizace nezamíří

30. 6. 2023 | 14:45 Counter-Strike 2 Spekulace
Špičkový český sniper David „forsyy“ Bílý už má za sebou zkoušky v několika zahraničních týmech. Dalším z řady byla podle všeho IKLA, ani té se však neupíše a nadále se bude hledat.
David „forsyy“ Bílý na Tipsport MČR CS:GO
David „forsyy“ Bílý na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone / Radim Madarász

Tohle mohla být pro Davida „forsyy“ Bílého zajímavá destinace. Ukrajinská organizace IKLA se rozhodla rozdělit své aktivity mezi dvě CS:GO sekce a kolem dvou původních hráčů vybudovat nový mezinárodní kádr. CEO Maksym Bednarsky na svém Twitteru naznačil pět vlajek, mezi kterými byla i jedna česká.

Podle dostupných informací šlo právě o zmínku forsyyho, který se s potenciálním týmem objevil na tréninkovém serveru. Dále šlo například o bývalého hráče Vitality Kévina „misutaaa“ Rabiera. Jejich přestupy se ale nekonají, IKLA bude od včerejšího večera testuje nová jména a forsyy mezi nimi není.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

„Nakonec si to rozmysleli a rozhodli se nepodepsat. Chceme hráče, kteří chtějí působit v naší organizaci, a ne si nás nechávat jako záložní variantu,“ napsal na Twitter CEO organizace, jehož si můžete pamatovat z HellRaisers.

Letní turnajová přestávka se blíží do svého závěru. Kdo si ještě nesehnal angažmá, tak mu možnosti začínají docházet. Forsyy už se na turnajové scéně neobjevuje více než půl roku a hlad po zápasení má obrovský.

Z mezinárodní scény se však neobjevují žádné informace, kdo by o něj mohl mít potenciálně zájem. Z lokálních vod ale aktuálně chybí sniper v Sampi.Tipsport, kteří by o 21letou hvězdu mohli mít zájem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.