Přejít k hlavnímu obsahu

Z nepokojů viní francouzský prezident Macron i videohry

1. 7. 2023 | 17:00 Kauza
Ještě před rokem měl v plánu pořádání největších esportových turnajů světa. Chtěl do Francie přivést hráče ze všech koutů planety. Teď je ale u Emmanuela Macrona všechno jinak. Když komentoval aktuální nepokoje ve Francii, nezapomněl francouzský prezident ani na tradičního viníka - videohry. „Někdy mi přijde, že někteří na ulicích prožívají videohry, které je zkazily,“ nechal se slyšet Macron.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Během předvolební kampaně Emmanuel Macron hlásal, že by chtěl z Francie udělat zemi videoher. Esportové šampionáty chtěl dokonce propojit s olympiádou. Chodil v oblečení esportové organizace Team Vitality, na podzim pak oficiálně oznámil, že poslední Major ve hře CS:GO se odehraje v Paříži.

Maska největšího fanouška esportu a videoher ale francouzskému prezidentovi dlouho nevydržela. Za současné nepokoje ve Francii podle Macrona mohou částečně i sociální sítě a videohry. Sociální sítě údajně mohou vést mladé k pocitu nereálnosti. A videohry? „Někdy mi přijde, že někteří na ulicích prožívají videohry, které je zkazily,“ řekl Macron.

Zdá se, že zemí videoher Francie v nejbližší budoucnosti nebude. Dřívější slova francouzského prezidenta ztrácí posledním prohlášením veškerou relevanci.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
: depositphotos.com
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).