Přejít k hlavnímu obsahu

Útok na TOP 30? Sampi udrželi hlavní hvězdu a vítají snipera ze SINNERS

12. 7. 2023 | 14:40 Counter-Strike 2 Přestup
Slovenská reprezentace se spojuje pod křídly Sampi.Tipsport. Když před třemi týdny česká organizace šokovala propuštěním Dominika „blogg1s“ Janity, tak náhrada už byla vytipována. Dnešním dnem je všechno oficiální, novým sniperem Sampi se stává Tomáš „fino“ Bebjak.
Tomáš „fino“ Bebjak
Tomáš „fino“ Bebjak
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Na začátku roku to vypadalo, že akvizicí Dominika „blogg1s“ Janity Sampi.Tipsport vyřešili prokletou pozici hlavního odstřelovače. Nakonec si ani s ním tým dokonale nesedl po herní stránce, jeho odchod přitom přišel ve chvíli, kdy Sampi dosahovali historického maxima na světovém žebříčku. Ukazují tím však, že chtějí ještě výše. Turnajová přestávka je ideální chvílí na změny, navíc před novým Counter-Strikem.

Od prvních momentů se spekulovalo o příchodu z tábora hříšníků. Nejedná se však o Davida „forsyy“ Bílého, který zakotvil v Entropiqu, ale o talentovaného Tomáše „fino“ Bebjaka. Ten by se do hlavní sestavy SINNERS probojovával horkotěžko, proto po triumfu v Rising Talents League přišel čas na změnu. Ve dvaceti letech už touží brázdit vody nejen domácích medailových bojů, ale také mezinárodních turnajů.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
: Česká asociace esportu

Čistě v porovnání 1v1 sice příchod Bebjaka nepůsobí jako stoprocentní upgrade, klíčové ale bude, jak si se zbytkem týmu sedne na serveru. Právě styl jeho předchůdce Sampi.Tipsport zřejmě příliš nevyhovoval a od nové posily vědí spoluhráči, co mohou očekávat. Právě fino totiž letos doplňoval kvarteto hráčů Sampi ve slovenské reprezentaci. Kompletní národní pětice se tímto spojuje pod hlavičkou jednoho týmu.

„Dnešním dnem se oficiálně loučíme se summer breakem a vítáme druhou část sezóny. Ani nám se nevyhnula změna a v týmu vítáme novou posilu Tomáše „fino“ Bebjaka. Tomáše jsme měli možnost sledovat po celou dobu jeho působení v SINNERS Academy, ale i po boku našich hráčů v zápasech za slovenskou reprezentaci, kde svými výkony vynikal. Proto jsme se rozhodli rozvíjet jeho osobnost a talent. Nyní už máme kompletní slovenskou reprezentaci pod našimi křídly a těšíme se na veškeré společné výzvy,“ říká Klára Ottomanská, COO organizace.

Dvacetiletý sniper se na domácím poli pohybuje od roku 2020, kdy působil ve 2. Tipsport COOL lize. Tam se ukázal na jedničku a další rok už strávil v Dark Tigers. Poté sice po scéně paběrkoval a věnoval se spíše zdokonalování mimo turnaje, ale i díky tomu si jej vyhlédla SINNERS AC, kde působil od loňského srpna.

Jen o něm ale letní změny v Sampi.Tipsport být nemusely. Podle nezávislých zdrojů byl v zahraničí zájem o Matúše „MATYS“ Šimka, hlavní hvězdu aktuální česko-slovenské jedničky podle HLTV žebříčku. Konkrétně o něj měli stát čtvrtfinalisté BLAST.tv Paris Majoru z Monte, aktuálně jedenáctého nejlepšího týmu světa. Slovenská superstar ale zůstala věrná domácímu projektu, který chce zaútočit na vysněnou TOP 30.

Nynější složení Sampi.Tipsport:

 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Slovensko Tomáš „fino“ Bebjak

 Česká republika Jakub „bfull“ Kokoška – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.