Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen je k nezastavení! MOUZ nedali šanci NAVI a zahrají si o postup do arény

30. 7. 2023 | 10:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Slovenská hvězda je díky výkonu proti Natus Vincere nejlepším hráčem prvního dne hlavní části IEM Cologne. David „frozen“ Čerňanský tak potvrzuje formu posledních měsíců, kdy je v roce 2023 dokonce druhým nejlepším hráčem světa na LAN akcích. MOUZ to opravdu šlape.
Kamil „siuhy“ Szkaradek
Kamil „siuhy“ Szkaradek
Zdroj: ESL

David „frozen“ Čerňanský a Ádám „torzsi“ Torzsás naprosto ovládli Play-In část IEM Cologne a dovedli svůj tým do hlavní fáze. Prvním soupeřem MOUZ ve skupině B byli Natus Vincere, kteří v Kolíně nad Rýnem chtějí navázat na postup z BLAST Premier Fall Groups. Parádně hrající myšáci jim ale vystavili stopku.

Série začala na Ancientu, kde frozen  s Dorianem „xertioN“ Bermanem vystavili za CT stranu skutečnou zeď a dovedli svůj tým do vedení. Vydařené individuální výkony pokračovaly i na Overpassu, kde se NAVI jenom jedinkrát měli možnost dostat do vedení. MOUZ měli zápas zcela pod kontrolou a zvítězili 2:0.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na dalšího soupeře si MOUZ musejí ještě počkat. O postup do finále své skupiny, které zajištuje účast v play-off, se utkají s vítězem dnešního souboje mezi týmem Vitality a OG. Do turnaje vstoupí také FaZe proti NIP.

Výsledkově nepřinesl první den mnoho překvapení. K jednomu velkému se ale schylovalo. Heroic proti The MongolZ prohráli první mapu a tu druhou museli zachraňovat až v prodloužení. Sérii však otočili a dnes vyzvou Monte o postup. Zklamaní musí být nekompletní Cloud9, kteří dnes mohou vypadnout jako první.

Nejlepší světový Counter-Strike můžeš každý den sledovat na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ. Kromě samotných zápasů pro fanoušky máme Twitch dropy ve formě FACEIT bodů nebo soutěž o sluchátka.

IEM Cologne 2023
IEM Cologne 2023
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.