Přejít k hlavnímu obsahu

Španělský kouzelník vyřadil Vitality. ZywOo v Kolíně nevyhraje

5. 8. 2023 | 19:10 Counter-Strike 2 Reportáž
IEM Cologne zná první finalisty. ENCE v úvodním sobotním semifinále porazili světové dvojky z Vitality 2:1. Alvaro „SunPayus“ Garcia pokračuje v perfektní formě a byl jednoznačnou hvězdou celé BO3 série. Vitality se s Kolínem nad Rýnem loučí, Mathieu „ZywOo“ Herbaut ukončí své CS:GO působení bez trofeje z IEM Cologne. Další šanci dostane v CS2.
Sestava ENCE
Sestava ENCE
Zdroj: ESL

Alvaro „SunPayus“ Garcia. Tohle jméno si budou fanoušci a hráči Vitality ještě hodně dlouho pamatovat. Španělský kouzelník s AWP v semifinálové BO3 sérii zářil a ukázal, že patří mezi nejlepší snipery současného Counter-Striku. Mathieu „ZywOo“ Herbaut mu v sobotu nestačil.

První dvě mapy byly parádní, vyrovnanou podívanou. Rozhodovalo každý kill, na Mirage i Nuku se šlo do třiceti kol. Poprvé byli úspěšnější ENCE, druhý špíl nakonec i přes mohutné dotahování soupeře zvládli lépe Vitality. Rozhodovalo Vertigo.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na něm byl jeden tým jasně lepším. ENCE, aktuálně pátý tým světového žebříčku, dovolil Vitality pouhých sedm kol. Na CT straně zvládli ZywOo a spol. pět kol, za teroristy pouhá dvě. A to samozřejmě nestačilo.

Vitality se tak s IEM Cologne loučí na děleném třetím místě, ENCE se v nedělním finále ukáží proti lepšímu z dvojice Astralis/G2 Esports. Všechna utkání IEM Cologne můžete sledovat s česko-slovenským komentářem na Twitchi PLAYzone.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).