Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapení outsidera i bezchybná jízda favorita. Entropiq ovládl domácí ligu

6. 8. 2023 | 11:34 League of Legends Reportáž
Perfektní show z loňského léta se neopakovala, fanoušci ve Svitavách si velké drama neužili. BRUTE nejdřív smázli eSubu 3:0, čímž si vysloužili finále. V něm ale vládl Entropiq, který zničil outsidera rozdílem třídy a po vítězství 3:0 pozvedl pohár pro šampiona. Pro oba finalisty ještě sezóna nekončí, od 14. srpna je čeká play-in fáze European Masters.
Entropiq šampiony HITPOINT Masters
Entropiq šampiony HITPOINT Masters
Zdroj: Entropiq

Dvě BO5 série, obě s výsledkem 3:0. Na jednu stranu zklamání pro diváky, kteří se těšili na vyrovnané bitvy. Na tu druhou byla ale i tak napsán parádní příběh BRUTE, kteří jako největší překvapení letního splitu dokázali porazit eSubu a postoupit až do samotného finále. Třešničkou na dortu je již zmiňovaná kvalifikace do Evropy.

Finále mezi BRUTE a Entropiqem začalo podle očekávání. Vládci domácí scény byli jasně lepší. Individuálně i týmově přehrávali outsidera a po takřka bezchybném výkonu se dostali do vedení v sérii.

Druhá hra začala obdobně. Entropiq byl v sedle, dobře scalující týmová kompozice BRUTE ale úspěšně vyčkávala. A dočkala se. Jeden teamfight stačil k zisku Barona a pětice hráčů BRUTE nastoupila před základnu soupeře.

Adam „Jackies“ Jeřábek ale překvapení nedopustil. S LeBlanc správně vyhodnotil situaci a postaral se o inhibitor, obě Nexus turrety a samotný Nexus soupeře.

Třetí špíl už byl znovu jednoznačně v režii favorizovaného celku. Entropiq ve dvacáté minutě atakoval hranici desetitisícového gold leadu. BRUTE došel dech, finále bylo po chvíli u konce.

Entropiq tak obhajuje jarní triumf a znovu se ukáže v European Masters. BRUTE se do top 2 domácí scény vrátili po čtyřech letech, European Masters se organizace zúčastní vůbec poprvé.

Medailisté Hitpoint Masters:

 1-gold Entropiq
 2-silver BRUTE
 3-bronze eSuba

Vítězná sestava Entropiqu:

 Česká republika Ondřej „Robocop“ Sklenička
 Francie Lanzo „Zicssi“ Ciajolo
 Česká republika Adam „Jackies“ Jeřábek
 Rumunsko Cosmin „Khantos“ Florin Leontin Dănilă
 Česká republika Petr „denyk“ Haramach

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).