Přejít k hlavnímu obsahu

Rozlučte se s Duskbladem! Totální nerf itemu, Caitlyn dostane slušný buff

10. 8. 2023 | 12:51 League of Legends Preview
Preview Patche 13.16. odhalilo konkrétní změny chystané v League of Legends. Z desíti buffnutých šampionů se výběr zúžil na devět (Lucian není na PBE změněn), nerfy se drží v jungli a u Duskbladu. Ten projde obří změnou, která jej dost pravděpodobně kompletně odstraní z mety. Mnoho hráčům chybět nebude.
Duskblade dostane obří nerf
Duskblade dostane obří nerf
Zdroj: Riot Games

Buffy

Vylepšení se na PBE dočkalo celkem devět šampionů. Hráče nejvíce zaujala změna pasivní schopnosti Caitlyn. Headshot dostane každý pátý auto attack, aktuálně je to každý šestý.

Péče se na PBE dočkala i Akali. Její Q bude ze začátku hry stát méně energie, s maximálním vylepšením bude dávat větší damage. Buff zasáhne i čtyři supporty. Brand, kterého lze částečně považovat za midlanera, bude dávat vyšší poškození a na pasivce dostane víc many.

Weibo na Worlds

Karma bude mít také větší damage a menší cooldown na R. Vylepšení zasáhne Miliovo Q a E. Lulu nastoupí s větším health growthem, větším AP ratiem na Q a E (damage). Buff dostanou i Ekko, Sylas a Wukong.

Co se týče itemů, využívanější by měly být Axiom Arc (CD refund+5%), Prowler's Claw (menší CD, větší AD ratio), Serpent's Fang (plus Lethality) a Umbral Glaive (plus Lethality).

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Nerfy

Příliš silný je podle Riot Games nejnovější šampion na Summoner's Riftu. Naafiri přijde o několik bodů v základních statech - attack damage, armor a attack speed. O něco horší bude i Rek'Sai, jež bude mít menší poškození na Q.

Shyvana si užívala příliš velký damage na W. Základní poškození, bonusové AD ratio i on-hit damage budou menší. Tristana bude podobně jako Naafiri mít menší základní hodnoty (HP, MR), ale nahradí je vyšší armor a armor growth. Na zub se vývojáři podívali také Shacovi. Šašek bude mít menší základní mana regen a W bude stát víc many.

Jednou z největších změn celého patche ale bude nerf Duskblade of Draktharr. Cooldown bude drasticky zvýšen z deseti na třicet sekund. Poškození bude celkem zmenšeno o dvě procenta.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).