Přejít k hlavnímu obsahu

I s náhradníkem vyhráli. Fnatic jsou ve finále, Carzzy zvládnul pentakill

9. 9. 2023 | 22:40 Reportáž
Finále lower bracketu LEC Season Finals mezi MAD Lions a Fnatic rozhodlo o soupeři G2 Esports v nedělním boji o titul. Zdálo se, že Marek „Humanoid“ Brázda a spol. promarní dvoubodové vedení. V páté hře ale Fnatic na třetí pokus proměnili matchpoint ve vítězství. Dvě nejúspěšnější organizace v historii Evropy si to rozdají o trofej.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Kirill Bashkirov/Riot Games (s povolením)

Další BO5 série Fnatic, další Silver Scrapes a pátá hra. A stejně jako proti XL a BDS to organizace, která vyhrála vůbec první světový šampionát historie League of Legends, zvládla a po pěti zápasech vyhrála.

Fnatic 3:2 MAD Lions

I tentokrát musel na toplane nastoupit Martin „Wunder“ Nordahl Hansen. Hráč, který po zimním splitu z týmu Fnatic odešel, se vrátil a svému bývalému mančaftu pomohl. Nahradil Óscare „Oscarinin“ Muñoz Jiméneze, jenž si nedávno zlomil kůstku v ruce.

Dánský toplaner byl znovu stabilní součástí celku v oranžové a černé. Držel tempo, v pravou chvíli se dal do akce a dokázal i rozhodnout hry.

První dvě ale hrála velice kvalitně kompletní sestava FNC, především Iván „Razork“ Martín Díaz se ukázal ve veliké formě. MAD Lions byli favority, začátek série se jim ale hrubě nevydařil. Momentem, který mohl všechno obrátit, byl pentakill Matyáše „Carzzy“ Orsága ve třetím dějství série.

Třetí a čtvrtá hra nakonec skončila triumfem MAD Lions. Hlavním důvodem byla výborně hrající botlane v čele s Carzzym. Oh „Noah“ Hyeon-taek nepředváděl úplně povedené výkony, což bylo vidět i na jeho reakci po poslední hře.

Tu nakonec Fnatic zvládli a celou BO5 sérii vyhráli. Pátý špíl rozhodl parádními engagy Adrian „Trymbi“ Trybus na Alistarovi. Luxusní výkon polského supporta.

Fnatic se po dvouleté odmlce znovu ukážou ve finále evropské soutěže. Rivalita dvou top organizací LEC pokračuje v neděli od 18:00.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).