Přejít k hlavnímu obsahu

EP s capseNem, dočasný Entropiq, posily SINNERS AC, stará i nová eSuba. Kdo jde do boje o Prahu?

21. 9. 2023 | 10:50 Counter-Strike 2 Preview
Přestupové okno bylo hodně živé i po svém oficiálním uzavření, ale nyní už máme soupisky pro poslední zastávku Tipsport CS Road to MČR kompletní a můžeme se na ně kompletně podívat.
Koty a Sphexxai
Koty a Sphexxai
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Pozvánku do uzavřené kvalifikace si vysloužily týmy na 5. až 9. místě celoročního bodování (eEriness nenahlásili soupisku, protože žádnou nedisponují), každá jedna sestava však od minulého turnaje prošla určitými změnami. Entropiq se o důležité body v boji o postup na Tipsport MČR CS popere s improvizovanou soupiskou, kde vedle tří hráčů z akademie Future najdeme i tři známé tváře domácí scény.

ENTERPRISE, jakožto největší favorité, už na začátku léta oznámili návrat Roberta „manguss“ Kaspera. S ním ale přišel Josef „MoriiSko“ Maurenc a další novou tváří se na začátku září stal Lukáš „capseN“ Koláčný, který si znovu zahraje s bývalými kolegy. UNiTY svými dvěma posilami navazují na koncept „obnovy stříbrné eSuby“, SINNERS AC naopak vsadili i na čerstvé jméno mezi nadějnými domácími odstřelovači.

Sestavy ve skupině A
UNiTYSINNERS ACeSubaSampi NEXT
 Slovensko NIO
 Slovensko luko
 Česká republika Levi
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key
 Slovensko B0R0
 Česká republika v4NO
 Česká republika dreez
 Slovensko PATR7KK
 Česká republika majky
 Česká republika Crazyy
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika Kokaina
 Slovensko m0nsterr
 Česká republika MahaR
 Slovensko EMCOR
 Slovensko ramon
 Slovensko DALIEN
 Česká republika Verttzzz
 Slovensko Pepo

Kámen na kameni nezůstal ani mezi týmy, jež si svou účast vysloužily díky výhře otevřených turnajů. Jedinou výjimkou jsou BRUTE, kteří pokračují ve své vzorové soudržnosti. ANDROMEDA kolem Nicolase „N1KOLAJ“ Leška postavila mladý kádr a nové tváře přivítala také akademie Sampi NEXT. Do hry se zapojí také tradiční celek jménem eSuba, jež se i bez oficiálního přivítání představí v obměněném složení.

Uzavřená kvalifikace se uskuteční o tomto víkendu, hrát se bude od pátku do neděle. Páteční den bude od 13:00 patřit dění ve skupině A, sobota nabídne čtyři zápasy v „béčku“. Po prvních dvou dnech budeme znát první dva postupující a také dva vypadnuvší týmy, osud druhé poloviny účastníků zpečetí nedělní decidery. Těšit se na vás bude zkušený tým komentátorů ve složení Mishek, Storm, Koty, Sphexxai a Wango.

Sestavy ve skupině B
ENTERPRISEEntropiqANDROMEDABRUTE
 Česká republika leckr
 Slovensko system
 Česká republika manguss
 Česká republika MoriiSko
 Česká republika capseN
 Česká republika Lastík
 Česká republika semtex
 Česká republika miX
 Slovensko MAXX
 Česká republika HoLLy
 Slovensko N1KOLAJ
 Česká republika Fajr
 Česká republika Snaxieee
 Česká republika PerdY
 Slovensko braindamage
 Česká republika Frixos
 Česká republika pal0o
 Slovensko SiKO
 Česká republika w4rden
 Česká republika W0LF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.