Přejít k hlavnímu obsahu

Pařit za každou cenu! Hráč kvůli Starfieldu překonal závislost na alkoholu

28. 9. 2023 | 16:24 Lifestyle
Obdivuhodný příběh se objevil na Redditu. Nadšený hráč se v něm podělil o to, jak se díky populární hře Starfield dokázal zbavit závislosti na alkoholu.
Hrát za každou cenu! Hráč kvůli Starfieldu překonal závislost na alkoholu
Hrát za každou cenu! Hráč kvůli Starfieldu překonal závislost na alkoholu
Zdroj: Wikimedia Commons

Fanoušci se po letech dočkali a konečně si mohou zahrát Starfield, nový vesmírný RPG titul od studia Bethesda, a plní internet svými názory a recenzemi. Starfield má jistě speciální místo i v srdci hráče s přezdívkou LexB777. Svůj příběh sdílel na Redditu a popsal v něm, jak díky nové hře překonal závislost na alkoholu. Od ostatních uživatelů se mu dostalo vlny obdivu a podpůrných komentářů. 

„Starfield je důvodem, proč jsem se rozhodl skoncovat s alkoholem. Dnes je to 31 dní bez pití,“ podělil se o důležitý milník. „Když jsem byl jako obvykle na mol 23. července, uvědomil jsem si, že buďto budu moc opilý nebo zápasit s absťákem, abych si Starfield pořádně užil, pokud nepřestanu dennodenně pít litr ginu.“ 

Vím, že videohra je hloupý důvod skoncovat s alkoholem, ale učinění toho rozhodnutí mi pomohlo dostat se z cyklu a uvědomit si další i důležitější důvody, proč se musím změnit.
přiblížil LexB777.

„Právě teď připravuju svůj počítač, televizi, reproduktory, mám připravené občerstvení, udělané kafe a uvědomuju si, že se chystám hrát Starfield přesně tak, jak jsem doufal, když jsem učinil své rozhodnutí (...) Jsem čilý, plný energie, nestresuju se a poprvé po více než pěti letech doufám v budoucnost. Nemůžu se dočkat, až se do Starfieldu pustím a budu ho moct s vámi všemi probírat,“ zakončil autor svůj příběh. 

Příspěvek nasbíral přes 7 tisíc „upvotes“, což je obdoba facebookového lajku, a ostatní v komentářích autora chválí, podporují, nebo se i dělí o své vlastní, podobné zkušenosti. „Gratuluju, kámo, sám jsem teď překonal 5 měsíců. Jen tak dál!“ píše jeden, zatímco jiný poznamenává, že žádný důvod k tomu zbavit se závislosti není hloupý. 

Pozitivní příběh dokáže vyvolat úsměv, možná i inspirovat. A jak poukazují i lidé v komentářích, žádný důvod změnit svůj život, a zároveň ho zlepšit, není dostatečně „hloupý“. 

Zdroj: GamingBible
Štítky: Starfield, Příběhy