Přejít k hlavnímu obsahu

Fenomenální jízdu MOUZ nezastavili ani G2! Dnes večer si zahrají o postup do finále EPL

30. 9. 2023 | 12:21 Counter-Strike 2 Reportáž
MOUZ na úvod ESL Pro League nestačili na MIBR. Od té doby jsou ale nezastavitelní. Po sérii pěti čistých výher sice včera ztratili mapu, ale trápit je to nemusí. Vyřadili totiž G2 Esports a zahrají si semifinále Ligy mistrů. Vyvrcholení turnaje můžeš sledovat na našem Twitchi PLAYzoneCZ i skrze speciální watchparty na kanále českého streamera Romana „blade“ Pilného.
Kamil „siuhy“ Szkaradek
Kamil „siuhy“ Szkaradek
Zdroj: ESL Gaming

MOUZ dali hodně rychle zapomenout na selhání v severské kvalifikaci do BLAST Premier Showdown, kde nestačili na dva nepříliš známé týmy. V osmnácté sezóně ESL Pro League totiž rozjeli vítěznou sérii.

Ve skupině bez ztráty jediné mapy porazili Evil Geniuses, MIBR i Heroic, nejpřesvědčivější přitom byl výkon právě proti dánskému týmu. Na úvod play-off si poradili s týmem FURIA a také FaZe Clanem. Pět zápasů, bilance 10:0. V pátečním čtvrtfinále bránili neprůstřelnou bilanci proti hvězdám z G2 Esports.

Sérii začali výtečně na svém map picku. Sedm bodů za útok na Mirage bylo dobrým základem pro vedení 1:0. G2 Esports si ovšem ubránili svůj Ancient a rozhodnout muselo Inferno. Na něm ale G2 absolutně svému soupeři nestačili a parta s Davidem „frozen“ Čerňanským si zajistila cennou místenku v semifinále.

MOUZ jsou už jen dva zápasy od toho, aby zopakovali triumf z roku 2019. Z tehdejší sestavy dnes v kádru německé organizace působí pouze slovenský hráč. Poslední dva dny dlouhotrvajícího turnaje můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ, kde stále běží Vodafone GIGA Kvíz a dropují tisíce FACEIT pointů.

ESL
ESL
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.