Přejít k hlavnímu obsahu

Blíží se revoluce? Elon Musk streamoval Diablo IV na platformě X

4. 10. 2023 | 09:03 Lifestyle
Streamovací platformy, bojte se! Twitter, nyní vystupující pod názvem X, chce konkurovat známým platformám. Elon Musk tak pracuje na svém plánu udělat z X médium takzvaně „pro všechno“.
Blíží se revoluce? Elon Musk streamoval Diablo IV na platformě X
Blíží se revoluce? Elon Musk streamoval Diablo IV na platformě X
Zdroj: Blizzard/Wikimedia Commons

„Včera večer jsme testovali systém streamování videoher. Funguje to!“ oznámil Musk na svém X účtu. Jen o den později pak předvedl živé vysílání během hraní Diablo IV, kde vystupoval pod jménem cyb3rgam3r420.

Streaming se jeví jako další díl skládačky, která má dohromady vytvořit komplexní platformu podobnou čínskému WeChatu. „X je budoucnost interaktivity poháněna umělou inteligencí. Audio, video, zasílání zpráv, bankovnictví, prostě globální trh nápadů, služeb a příležitostí,“ popsala už dříve výkonná ředitelka Linda Yaccarino.

„RIP Twitch a Youtube,“ okomentoval novinku jeden z uživatelů X. Jak moc zamíchá chystaná platforma kartami na scéně gigantů jako je Kick, Twitch nebo Youtube se teprve uvidí. Sám Musk je vášnivým hráčem, je proto pravděpodobné, že do tvorby perfektního streamovacího prostředí bude znatelně zasahovat.

První stream šéfa X se neobešel bez problémů. Potíže se zvukem i obrazem se daly očekávat, i tak má ale za sebou X (dříve Twitter) první úspěšný live stream. „Zapracujeme na tom a bude to super,“ slíbil Musk divákům.

Štítky: Elon Musk, x